Világbajnokság 2018

6400 km-t utazott a VB-ért egy idős amerikai házaspár

2010.09.30. 23:29 | Világbajnokság 2010 | Címkék: vb 2010

A női kosárlabdázás történetének legidősebb vendégszurkolóit köszöntötték a héten Ostravában. Az amerikai válogatottat ugyanis elkísérte a UCONN női kosárlabda csapatának két régi szurkolója, Betty és Jonathan Hutchinson.


A 90 éves Betty és a 88 éves Jonathan Hutchinson nem mindennapi túrára vállalkozott, New Hampshire-ből elrepültek a csehországi Ostravába, hogy a helyszínen bíztassák az amerikai válogatottat. A 40 éve boldog házasságban élő pár férfi tagja Jonathan Hutchinson 1943-ban végzett a UCONN egyetemen és azóta az intézmény sport csapatainak elkötelezett híve.


A házaspár szívéhez különösen hozzánőtt az először Sue Bird, majd Diana Taurasi nevével fémjelzett egyetemi női kosárlabda csapat és amikor kiderült, hogy a UCONN edzője, Geno Auriemma vezeti a válogatottat, eldöntötték, hogy elkísérik őket. Az idős házaspár jótékonykodással is egybeköti a túráját, minden amerikai pont után egy dollárt fizetnek egy olyan szervezetnek, amely un. "House for All Generations” otthonokat épít, ahol az ápolásra szoruló idősek szeretteik körében élhetnek.


Betty és Jonathan túráját felkapta az amerikai média, az USA TODAY még egy rövid cikket is közült róluk, így rögtön Csehországban is ismertté váltak. A szervezőbizottság elvitte őket városnéző túrára is és a csapatuk legutóbbi meccsét már a VIP páholy kényelméből tekinthették meg.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: