Világbajnokság 2018

Ausztrália-Franciaország összecsapás az 5. helyért

2010.10.03. 02:05 | Világbajnokság 2010 | Címkék: vb 2010

Szombaton délután rendezték az 5.-8. hely sorsáról döntő találkozók első felvonását Karlovy Varyban, ezeken Ausztrália legyőzte Oroszországot, míg a franciák Dél-Korea legjobbjait múlták felül.


Amikor elkészült a sorsolás, biztosak lehettünk benne, hogy lesz Ausztrália-Oroszország mérkőzés az utolsó előtti játéknapon, de hogy azt az 5.-8. hely eldöntésért hivatott körben bonyolítják le, senki sem gondolhatta komolyan. Pedig a negyeddöntők alkalmával született meglepetések miatt erre került sor. A két csapat a történtek ellenére nagyon profin állt a mérkőzéshez, csak az átlagosnál kicsivel több hiba utalt rá hogy itt nem az érmekért folyik a csata.


A találkozót az oroszok kezdték jobban, 15 perc játék után 21-29-re vezettek az ausztrálok ellen. Az opálok nehezen lendültek játékba, de mentségükre legyen mondva, hogy nem elég a kínos vereség, még kegyetlenül ki is hajtották magukat a csehek ellen. A félidőre csökkent a differencia és 32-34-es orosz vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.


A sok hiba a harmadik negyedben is folytatódott, kimaradt ziccerek, figyelmetlenségek és eladott labdák közepette haladt fej-fej mellett a két alakulat. Az oroszok eközben sorra gyűjtötték a személyi hibákat, bajaikat pedig tovább fokozta, hogy Korstin a második félidőben feltehetően sérülés miatt már nem lépett pályára, míg a negyedik negyed elején térdét fájlalva Hammon is kidőlt a sorból. A mérkőzésen végül szoros végjáték kerekedett, ahol 76-73-nál, 20 másodperccel a lefújás előtt az egyenlítésért támadhattak az oroszok, de mivel addigra Sztyepanova és a legeredményesebbjük Ambrosimova is kipontozódott, nem volt aki bevállaljon egy sorsdöntő dobást, így végül 78-73-ra nyertek az ausztrálok.
 

A mérkőzésen a győztes csapat játékosai 36.8%-al dobálták a duplákat és 17 labdát adtak el, míg a vesztesnél 46.7%-os mezőnymutatóval párosult 21 labdaeladás. A statisztikából is látszik, hogy az oroszok elsősorban a két sérült és a három kipontozódás miatt buktak el.
 

A másik találkozón a franciák fáradtan mozogva is könnyedén verték Dél-Koreát.

Vasárnap délben a 7. helyért Oroszország-Dél-Korea, az ötödik pozícióért Franciaország-Ausztrália mérkőzéseket rendeznek.
 

Eredmények
 

Dél-Korea–Franciaország 46–61
Ausztrália–Oroszország 78–73


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: