U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Bajnok a Fenerbahce!

2011.04.18. 05:28 | Törökország

A negyedik találkozón hosszabbítás után diadalmaskodott a Fenerbahce a Galatasaray ellen a Török Bajnokság döntőjében. Rátgéber László együttese 3-1-es összesítéssel bajnoki címet ünnepelhetett.


A pénteki győzelmével a Fenerbahce kivívta a lehetőségét annak, hogy a negyedik találkozón hazai pályán egy győzelemmel megszerezhesse a bajnoki címhez szükséges harmadik sikert a döntő párharcban. Ennek fényében az összecsapást hatalmas érdeklődés kísérte, a lelátó zsúfolásig megtelt. Ráadásul a Fenerbahce teljes vezérkara és a klub több ismert sportolója is tiszteletét tette a mérkőzésen.


Az első negyedben gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a Fenerbahce. Rátgéber csapata végig 2-4 ponttal vezetett nagy riválisa előtt. A hazaiaknál McCoughtry, Yilmaz és Vardarli villogott, míg a másik oldalon a három tengerentúli klasszis, Augustus, Fowles és Catchings tartotta a frontot. Kiváló kosárlabdát hozott az első periódus, melynek végén 25-21-re mentek a hazaiak.


A második negyedben sem változott sokat a játék képe. A Fenerbahce dominált, miközben a Galatasaray futott az eredmény után. Ekkor a mérkőzésen a festékben Matovic vette át az uralmat és Hana Horakova is megvillant a hazaiaknál. A remek egyéni teljesítményeknek köszönhetően a játékrész felénél már 36-28-ra is vezettek a hazaiak. Ez az előny a negyed végéig is kitartott. 20 perc játék után 40-33 állt az eredményjelzőn.


A harmadik negyed nagy fordulatot hozott. A végül 31 pontig jutó Seimone Augustus parádés megoldásainak köszönhetően 48-47-re zárkóztak fel a vendégek. A kisebb hullámvölgybe kerülő Fenerbahcét ekkor Matovic és McCoughtry pontjai tartották életben. Végül a harmadik etap után 55-51-es hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.
 

A negyedik szakasz földöntúli izgalmakat tartogatott. 7 perccel a rendes játékidő vége előtt 59-59-nél egyenlített a Galatasaray. Ezt követően pedig egy igazi klasszikusban volt részünk. 2-4 ponttal továbbra is a hazaiak vezettek, de az elképesztő napot kifogó Augustus dobásaival folyamatosan tapadtak a vendégek. Az utolsó két percbe 73-68-as előnnyel fordult Rátgéber László hölgykoszorúja. Az utolsó percben azonban megint villant Augustus és kiegyenlített.


75-75-ről jött a hosszabbítás. A ráadás szintén hatalmas fordulatokat hozott. Catchings pontjai után 76-79-re elléptek a vendégek, majd 81-81-nél ismét egyenlő állást jegyezhettünk fel. Ezt követően 83-86-ra megint a Galatasaray ment, majd innen a végjátékban egy 8-0-s futással, a 16 pontos Matovic, a 15 pontos Horakova és a végül 34 egységig jutó McCoughtry vezetésével behúzta a mérkőzést és ezzel a bajnokságot a Fenerbahce.
 

Hatalmas utat tett meg a bajnoki címig a Fenerbahce, mivel Diana Taurasi és Penny Taylor távozása után egy átalakult kerettel is sikerült felérni a csúcsra. Rátgéber László a sok pécsi siker és a Szpartak Moszkvával elért EuroLiga győzelem mellé ezt az aranyérmet is előkelő helyre teheti a vitrinjében. Mert vannak olyan eredmények amelyekre érdemes büszkének lenni és látva ezt a párharcot, illetve az egész szezon eseményeit, ez a siker mindenképpen az élre kívánkozik.


Eredmény


Fenerbahçe - Galatasaray Medical Park 91-86
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye 3-1 a Fenerbahce javára.
 

VIDEÓ: Az ünneplés képei

 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: