U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Vége az izraeli sztrájknak, indulhat a szezon

2011.11.15. 11:55 | Izrael

Hétfőn késő este lezárultak a tárgyalások az izraeli női liga játékosai és a klubvezetők között. A két fél megállapodott a légiósok számáról, így ha késve is, de elrajtolhat a szezon.


A múlt héten már beszámoltunk róla, hogy Izraelben törölték a bajnokság idei szezonját, miután a játékosok képviselői és a klubvezetők, tulajdonosok nem tudtak megállapodni a légiósok számáról. A klubvezetők azt szerették volna elérni, hogy az eddigi három helyett négy légiós szerepelhessen egyszerre, azaz a bajnoki mérkőzéseken a kettő helyett mindig csak egy izraeli játékosnak kelljen a pályán lennie.


Miután múlt hétfőn a szezont törölték, a csapatok jelezték a játékosaik felé, hogy szabadon eligazolhatnak. Eközben azonban a legfelsőbb körökig eljutott a botrány és Limor Livnat, az izraeli kulturális és sportminiszter is megállapodást sürgetett a kérdésben. A felek - még a csapatok feloszlása előtt – az utolsó pillanatban újra tárgyalóasztalhoz ültek és végül sikerült is megállapodniuk.


Kompromisszumos megoldás született, ennek értelmében a következő három szezonban négy légiós lehet egyszerre a pályán és mindig csak egy hazai játékosnak kell szerepelnie. A három évad leteltével azonban visszaállnak a 3-2-es szabályra.
 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: