U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Pécs-Baja összefogás

2012.07.06. 13:58 | Magyarország

Iványi Dalma által fémjelzett klub fúziójával biztosítható a minőségi NB1-es női kosárlabda csapat Pécsett. Sajtótájékoztatót tartott július 6-án Iványi Dalma.

 

PINKK - PÉCSI 424 Sajtóközlemény

 

Az elmúlt időszak lezárásaként - Pécs polgármesterének azon kijelentésére reagálva, melyben „feneketlennek tűnő kútnak” titulálta a kosárlabda csapatot - Iványi Dalma hangsúlyozta, a hosszú évek óta magukkal hurcolt tartozások egy jelentős részét kiegyenlítették, szerepvállalása óta a Pécsi Női Kosárlabda Kft. a konszolidáció terén jelentős javulást ért el, a folyamat jó irányba haladt, 10 évvel ezelőtt volt utoljára körülbelül ilyen anyagi helyzetben a kosárlabda csapatot működtető Kft., mint most.

 

A jelenlegi tulajdonosi szerkezettel, és a tulajdonostársak hozzáállásával azonban lehetetlen nevezésre kész állapotba hozni és működtetni a társaságot. Ezért - tiszteletben tartva az önkormányzat döntését, megköszönve a támogatók és a szurkolók segítő hozzáállását - a klub máig köztiszteletnek és szeretetnek örvendő egykori kosarasa az ügyvezetést a továbbiakban nem vállalja. A vonatkozó szabályoknak megfelelően benyújtja lemondó nyilatkozatát.

 

Iványi 15 év sikereinek ereklyéit a szurkolók által alapított Hatodik Játékos Alapítvány őrzésére bízta. Beszámolt továbbá arról, hogy tervei között szerepel egy a pécsi női kosárlabda elmúlt éveinek igaz történetéről szóló könyv kiadása. „A könyv bevételeiből azokat szeretném legalább részben kárpótolni, akik a Pécsi Női Kosárlabda Kft. ellehetetlenülése miatt önhibájukon kívül pórul jártak."- mondta Iványi Dalma.

 

„Mikor szerepet vállaltam a női kosárlabda csapat megmentésében, a pécsi önkormányzat a segítségét ígérte. Úgy érzem, nem kaptam meg az ígért segítséget, csalódott vagyok. De a múltat lezártam, a lelkiismeretem tiszta, sportolóként pedig mindig a jövőbe tekintek." - tette hozzá a leköszönő ügyvezető.

 

Iványi Dalma a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az ő alapításával is létrejött Pécsi Női Kosárlabda Klub Sportegyesület és a bajai női kosárlabdát működtető sportszervezet együttműködésének eredményeképpen továbbra is lesz minőségi, NBI-es női kosárlabda Pécsett. A július 9-i nevezési határidőre minden ehhez szükséges dokumentumot benyújtanak a kosárlabda szövetségnek.

 

A bajnokságban induló NB1-es csapat neve PINKK - PÉCSI 424. A „PINKK" és a „Pécsi" a Pécsi Női Kosárlabda Klub Sportegyesületre utal, a „424" pedig a csapat vasutas múltját idézi, a híres magyar gőzmozdony sorozatszáma, amit a vasutasok Bivalynak is becéztek.

 

Mint azt Iványi Dalmától megtudtuk, határozott céljuk, hogy tovább vigyék a régi csapat szellemét, szakmai színvonalát, tovább kívánják éltetni az első osztályú kosárlabdát Pécsett. „Szeretném, hogy Pécsett női kosárlabda ne kerülhessen olyan helyzetbe, hogy a hírek a kifizetések késéséről szóljanak. Annál inkább az eredményekről. Az idei szezonban azt tűztük ki célként, hogy a PINKK- PÉCSI 424 reális költségvetés mellett a bronzéremért játsszon a legjobbak között a magyar bajnokságban. Továbbá célunk, hogy a PINKK-PÉCSl 424 olyan pozíciót vívjon ki, ami a jövőben nemzetközi szereplést is jelenthet a pécsi székhelyű csapatnak- mondta el a pécsiek emblematikus játékosa.

 

Az utánpótlás nevelésben a PINKK és a PVSK az eddigi sikeres együttműködésüket a jövőben is folytatni kívánják, ennek részleteiről a tárgyalások megkezdődtek.

 

A Klub alapítója bízik abban - mivel Pécsnek is az az érdeke, hogy öregbítse jó hírnevét - hogy Pécs városa ugyanolyan bérleti feltételeket biztosít a PINKK-PÉCSI 424 NB1-es csapatának pécsi felkészüléséhez és szerepléseihez, mint ahogyan tenné ezt akkor, ha tulajdonosa lenne. „Véleményem szerint ez hozzáad, megszínesíti Pécs városának sportéletét, a szurkolók legnagyobb örömére ismét pezsgő első osztályú kosárlabda élet lehet Pécsett, ami a város jó hírnevét mindenképpen erősíti "- tette hozzá Iványi Dalma.

Magáról annyit árult el, hogy az elkövetkező bajnoki szezont egy külföldi csapatnál tölti, de a PINKK - PÉCSI 424-ben szeretné befejezni a pályafutását.

 

Végezetül köszönetet mondott mindenkinek, aki akár szurkolóként, akár helyi vállalkozóként vagy magánemberként támogatásáról biztosította. „Mindenkit arra buzdítok, hogy menjen ki a PINKK - PÉCSI 424 NB1-es meccseire, szurkoljunk újra együtt az első osztályú női kosárlabdának Pécsett"

 

Az ügyvezetésről, az igazolásokról és a szakmai stábról július 13-án tart sajtótájékoztatót a klub.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: