Európa-bajnokság 2019

Az Eb-selejtezők legjei

2012.07.15. 15:32 | EB-selejtező 2012

Szombaton lezárult a 2013-as franciaországi női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezősorozata. Június 13. és július 14. között 25 csapat 100 mérkőzést játszott. Az alábbiakban összegyűjtöttük az egyes statisztikai mutatókban legjobban teljesítő játékosokat.


A selejtezősorozat legjobb pontszerzője a svéd Frida Eldebrink volt, aki nyolc találkozón 167 pontig jutott és ez 20.9-es mérkőzésenkénti átlagot jelent. A svéd klasszis volt az egyetlen, aki átlépte a mérkőzésenkénti 20 pontos határt. 19 pont felett is csak ketten átlagoltak, a 35 éves finn center Taru Tuukkanen (19.8 pont) és a románok ásza Gabriela Marginean (19.6 pont). A top20-ba a magyar csapatból Allie Quigley fért be, 15.5 pontos átlagával.


A mezőnyszázalékokat tekintve Iva Perovanovic remekelt, aki kereken 57%-os pontossággal célzott. A montenegrói klasszis 7 találkozón lépett pályára, 79 vállalása volt, melyből 45 sikeresnek bizonyult. Nem sokkal maradt el tőle a 2008-as esztendő legjobb fiataljának választott litván Gintare Petronyte, aki 56.9%-al dobott. 8 mérkőzésen 65 vállalásából 37 sikeres volt.


A selejtezősorozat legjobb lepattanózója a finn Taru Tuukkanen volt, mérkőzésenként 12.4-es átlaggal. A finn center 8 találkozón összesen 99 lepattanót szedett és ezen belül a nevéhez fűződik a sorozat legtöbb védőlepattanója, szám szerint 67. Tuukkanen egyébként a legtöbb dupla-duplát is jegyezte, 7 találkozón is elmondhatta ezt magáról. A legtöbb támadólepattanót Cindy Lima szedte, 5 találkozón átlagban 7 került a neve mellé.


A gólpasszokat tekintve papírforma született, a montenegróiak veterán irányítója Jelena Skerovic 8 mérkőzésen átlagban 6.1 gólpasszt jegyzett. Szerzett labdák terén a szerb Milica Dabovic remekelt, 8 mérkőzésen 27 alkalommal halászta el a játékszert a riválisaitól. Míg a legbizonytalanabb a német Romy Bär volt, aki átlagban 4.3 labdát adott el. A blokkokból a fehérorosz center Anastasiya Verameyenka neve mellé került a legtöbb, 8 mérkőzésen 19-et osztott ki.


A végére maradtak a személyi hibák és a játékpercek. A selejtezők legszabálytalanabb játékosai - leagalábbis papíron - a holland Naomi Halman és a szlovén Tina Trebec voltak, mind a ketten 8 mérkőzésen 30 faultot ütöttek be. Ez 3.8-as mérkőzésenkénti átlagot jelent. A legtöbbet pedig Gabriela Marginean töltötte a pályán. Ha a statisztikusok megfelelően vezették az adatokat, akkor 8 mérkőzésen összesen 297 percet szerepelt, ami 37.1 perces átlagot jelent.


Ha egy kicsit áttekintjük a csapatok statisztikáit, akkor láthatjuk, hogy a legtöbb pontot Szerbia dobta, átlagban 81.9 pontot jegyeztek mérkőzésenként. Esetükben azonban hozzátartozik, hogy a csoportjukban két egykori B-divíziós válogatott Svájc és Észtország is helyet kapott, így a magabiztos legyőzésük mindenképpen torzítja a statisztikát. A legkevesebb pontot Fehéroroszország kapta, mérkőzésenként az ellenfeleik 54.4 pontot jegyeztek.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: