U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Ötödik a PEAC

2013.04.11. 16:23 | Magyarország

A PEAC-Pécs együttese 67-52-es győzelmet aratott Zalaegerszegen és ezzel megszerezte a második győzelmet is az ötödik helyért tartó párharcban. A pécsiek az utolsó öt percben hagyták állva Gáll Tamás együttesét.


ZTE NKK – PEAC-Pécs 52-67 (26-21, 14-14, 4-10, 8-22)


Az ötödik helyért folyó párharc első felvonásán igazán hullámzó játék alakult ki, ahol jó zalaegerszegi kezdés után a harmadik negyedben 20 ponttal is ellépett a PEAC. A forgatókönyv ezúttal is hasonlóan alakult. Szalay Virág találatával indult a találkozó és 11-2-nél már Zeljko Djokicnak kellett időt kérnie. A vendégek rendezték a soraikat és annak ellenére felzárkóztak 15-14-re, hogy Csutorás már a harmadik személyi hibáját is beütötte. 7 perc után kért időt Gáll Tamás. Az első szakasz végjátéka ismét a ZTE-nek kedvezett és az első 10 perc végén Czank találata után 26-21-es hazai előnyt jegyezhettünk fel.


A második negyedben Czank büntetői után 28-21-re ment a hazai gárda, de Czirják triplája után 28-28-nál már utolérte riválisát a PEAC. Sőt Jeaschke betörését követően 34-32-nél már a pécsiek jártak előrébb. Ezekben a percekben kapkodós játék és rengeteg eladott labda jellemezte az összeacsapást. A félidő hajrájához közeledve a ZTE rendezte a sorait és a szünet előtti utolsó másodpercekben Szélesy 40-35-ös előnyhöz jutatta csapatát. A félidőben a lepattanókért folytatott csatát 20-15-re nyerték a pécsiek, de 12 eladott labdájuk volt, miközben a hazai gárda mindössze négynél járt.


A harmadik negyed elején Szélesy újabb találatával 42-35-re lépett el a ZTE. Ekkor nem volt benne a levegőben az, ami a folytatásban történt. A harmadik etap végéig a hazai gárda összesen egy mezőnykosarat szerzett egy szép Vida villanásból. A pontok csak a pécsiek oldalán gyűltek és ha a vendégek valamivel pontosabbak, már a harmadik negyed utolsó perceire eldőlhetett volna a csata.


A negyedik negyed 45-44-es pécsi vezetésről indult. A játék képe nem sokat változott, továbbra is sok pontatlan megoldást láthatott a publikum. 51-49-ig volt szoros a találkozó, majd az utolsó 5 percben végképp elfogyott a ZTE. A PEAC egy 12-0-s futással 63-49-re lépett el. Az utolsó percekben Gáll Tamás együttese taktikusan szabálytalanságokkal próbálta tördelni a játékot. A pécsiek azonban nem hibáztak és lelkes szurkolóik ünneplése közepette megérdemelten szerezték meg az ötödik helyet. A hazai gárda teljesítménye az egész szezonra jellemző hullámzást hozta ezen a délutánon. Czank és Szélesy 11-11 pontig jutott, míg a pécsieknél Nagy-Bujdosó 14, Jeaschke és Horváth Lilla 10-10 pontot szerzett.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: