Európa-bajnokság 2019

Harmadszor már nem tudta legyőzni a Sopron a Kassát

2014.03.07. 21:28 | Közép-európai Liga (MEL)

A Közép Európai Liga döntőjében a Sopron 70-63-as vereséget szenvedett a Kassától és ezzel a második helyen zárt. A szlovák bajnok uralta a finálét és megérdemelt győzelmet aratott.

 

Nagyjából 1500 néző gyűlt össze a MEL döntőjére az impozáns kassai Steel Arénában. A közönség egy kicsit elveszett a nagy csarnokban. A lelátón soproni szurkolókat is láthattunk, akik kisebb szervezési baki miatt nem buzdíthatták a soproni csapatot közvetlenül a magyar kispad mögül. Az első napon mindkét gárda a vártnál nehezebben érvényesítette a papírformát. A Sopron idén már kétszer verte a Kassát. Legutóbb február első napján itt a Steel Arénában sikerült megtréfálni a jó erőkből álló hazai csapatot.

 

A találkozó elején Faris és Hawkins volt eredményes soproni oldalon. A Kassa 6-6 után Perkins és Abdi tripláival vette át a vezetést, melyet a hátralévő 36 perc 36 másodpercben nem is engedett ki a kezéből. A két hármasra Faris válaszolt és lett volna lehetőség még közelebb kerülni, de a dobások rendre leszédültek a gyűrűről. Eközben hazai oldalon Zirkova távoli kísérlete bizonyult pontosnak. A félidő hajrájában Perkins is betalált, miközben Simon Zsófi kihagyott két büntetőt. Ezzel 19-10-re vezettek a hazaiak.

 

Az első negyed 10 dobott pontja nem sok jót vetített előre a folytatásra nézve, de a második etap elején Fegyverneky büntetőivel és Ciglar duplájával 19-14-re sikerült felzárkózni. Maros Kovacik azonnal mahához hívta a tanítványait. A rövid eligazítás után Kizer duplája ért célt, majd nem sokkal később Perkins triplája is behullott. A különbség 10 egységre hízott és ezzel ismét nehéz helyzetbe került a Sopron. Igor Polenek időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat. Ugyan 24-18-nál 6 pontra olvadt a hátrány, a félidő hajrájához közeledve 31-20-nál azonban ismét soproni időkérés miatt állt a játék. 14 ponttal is megléptek a hazaiak, de Fegyverneky Zsófi büntetőkből közelebb hozta csapatát.

 

A félidei statisztikán elsősorban a 28%-os soproni dobóteljesítmény volt szembetűnő. Ahhoz, hogy legyen esély a bravúrra, ezen mindenképpen javítani kellett. A harmadik negyed elején sikerült is felpörgetni a játékot. 37-28-nál így már kassai időkérés következett. Ezúttal minden hazai villanásra tudott válaszolni a Sopron, így Perkins triplája után Ciglar is eredményes volt távolról. 40-33-nál esély lett volna öt egységre is felzárkózni, de Fegyverneky Zsófi két büntetőt hibázott. Ez volt az utolsó igazán nagy lehetőség a Sopron előtt. Kizer és Parkins találataival ezt követően ismét 10 egység fölé hízott a differencia.

 

Igor Polenek 45-33-nál kért időt, de a következő két percet 8-3-ra hozták a hazaiak. Zirkova triplája után már 53-36-os állást regisztrálhattunk. A záró szakasz 55-40-ről vette kezdetét. A soproni csapat egy percig nem adta fel és Simon, illetve Hawkins révén távoli dobásokkal 10 pont környékén tartotta magát. Győzelmi esélyeket ez a periódus már nem kínált. Az utolsó három és fél percbe 67-52-ről fordultak a csapatok. A hajrát soproni időkérés nyitotta. Zirkova fegyelmezetlensége után Fegyverneky még négy büntetőt értékesített és fél perccel a lefújás előtt Ciglar duplájával 68-61-re módosult az állás. Ez egy 9-1-es sorozatot jelentett. A győzelmet nem engedte ki a kezéből a kassai csapat, mely rutinosan hozta le a finálét és megérdemelten védte meg a címét.

 

A Sopron becsülettel küzdött végig, de az átlag alatti dobóteljesítmény, különösen a 11 kihagyott büntető, megbosszulta magát. Az elveszített finálét követően egy rangos egyéni elismeréssel vigasztalódhatott a magyar csapat. Fegyverneky Zsófit választották a Final Four legértékesebb játékosának.

 

Eredmény
UNIQA Euroleasing Sopron- Good Angels Kosice 63-70 (10-19, 11-16, 18-20, 23-15)


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: