Európa-bajnokság 2019

Mészárosné Kovács Andrea értékelése az U17-es Világbajnokságról

2014.07.08. 09:05 | U17-es Világbajnokság 2014 | Írta: Sándor Ádám

Történelmi sikert elérve bronzérmet szerzett az U17-es Világbajnokságon a magyar válogatott. Az alábbiakban a torna értékelése olvasható Mészárosné Kovács Andrea szövetségi kapitánytól.

 

Írta és fotó: Sándor Ádám

 

"Magyar válogatott még nem szerepelt U17-es Világbajnokságon. A sorsolás ismeretében a legjobb nyolc közé jutást tűztük ki célként. A csoportmérkőzéseken nyújtott extra teljesítmény nemcsak a csoportelsőséget hozta meg, hanem tovább növelte lányaink önbizalmát. Egyiptomot ugyan könnyedén – 100 pontot elérve – győztük le. Az elmúlt Világbajnokságokon kiválóan szereplő Japán csapat elleni győzelemért, mi is - mint minden európai csapatnak – keményen kellett megdolgoznunk.

 

Magyarország az U17-es válogatottal a kosárlabda elit legjobb négy csapata közé emelkedett. Már ekkor is szívet melengető érzés volt magyarként megtapasztalni a többi csapat szimpátiáját, elismerését. A többszörös címvédő amerikai válogatott ellen sikerült remek 25 percet játszanunk, azután érvényesült ellenfelünk fizika fölénye.

 

A bronzéremért az addig a hazai pálya minden előnyét megkapó, általunk már egyszer legyőzött cseh csapattal kerültünk szembe. A szurkolótára által feltüzelt cseh lányok villámrajtot vettek és jelentős előnyre tettek szert. Sokan nem bíztak ekkor abban, hogy fordítani tudunk. A mi lányaink rendkívüli mentális ereje és csapatmunkája – mint már sokszor – most is megmutatkozott. Felzárkóztunk és átvettük a mérkőzés irányítását és koncentrált játékkal megnyertük a mérkőzést.

 

Határtalan boldogságunk mellett éreztük, hogy milyen nagy örömet szereztünk a magyar kosárlabda társadalomnak. Köszönjük mindenkinek, aki mellettünk állt és hozzásegített ehhez a kivételes eredményhez."

 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: