U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Vasárnap bemutatkoznak az osztrák-szlovák ligában a soproni juniorok

2014.09.27. 11:51 | Utánpótlás hírek

Vasárnap 13 órai kezdetettel az Osztrák-Szlovák Női Kosárlabda Bajnokságban (ASWBL) bemutatkozik a Soproni Darazsak Akadémia junior csapata. Óriási lehetőséget kaptak a soproni fiatalok, mely egyben hiánypótló is a hazai porondon.

 

Egy évvel ezelőtt elsősorban a bécsi Flying Foxes szereplése miatt számoltunk be a ASWBL indulásáról. A liga alapelve az volt, hogy az öt osztrák élvonalbeli csapatnak és a szlovák alsóháznak versenyzési lehetőséget biztosítson. Elsősorban osztrák oldalon nagyon pozitívan nyilatkoztak a sorozatról, így nem volt kérdés, ha a szlovák oldal partner lesz, akkor idén is megrendezik.

 

Az idei évadra magyar résztvevővel bővül a mezőny, ugyanis a Soproni Darazsak Akadémia junior csapata is megméretteti magát. Egy nagyon fontos törekvés újabb állomása ez soproni részről, hiszen a juniorok megfelelő versenyeztetése nélkül nem lehet a tehetségeket később beépíteni a felnőtt csapatba. Sajnos nem csak a női kosárlabdának, hanem labdajátékokat tekintve az egész magyar sportnak az egyik nagy hiányossága, hogy nincs egy lépcsőfok a junior korosztály és a felnőtt csapatok között.

 

Egy furcsa kettősség jellemzi a versenyrendszert, hiszen legyen valaki bármekkora tehetség is, a junioroknak képtelenség rögtön a nagycsapatokban sok játékpercet adni. Ugyanakkor a fejlődéshez szükség van meccsekre, nemzetközi megmérettetésre és sok-sok percre a pályán. A Soproni Darazsak Akadémia junior csapatának szereplése az ASWBL-ben az így keletkező űrt hivatott betölteni, mely egyben óriási lehetőség a játékosok számára.

 

A Soproni Darazsak Akadémia junior csapatának az ASWBL mérkőzéseire nevezett bő kerete: Licskai Zsófia, Aldazabal Berroa Laura, Kuttor Enikő, Böröndy Dominika, Bakó Patricia, Karácsony Tünde, Weninger Virág, Kocsis Fanni, Perl Zsófia, Czirják Panka, Pánczél Blanka, Fekete Bettina, Bellér Alexandra, Szeli Dorina, Czukor Dalma, Varga Kamilla, Balogh Júlia, Bella Blanka, Bencze Zsófia, Farkas Laura, Gergácz Nikoletta, Golomán Mária, Horváth Boglárka, Horváth Luca, Liska Nikolett, Makk Dóra, Szeli Kitti, Takács Boglárka, Váradi Nóra, Vincze Virág.
Edző: Horváth József.

 

A csapat hazai mérkőzéseinek időpontja:
2014.09.28., 13.00 Soproni Darazsak Akadémia – BK Zvolen
2014.10.03., 20.15 Soproni Darazsak Akadémia – BK Duchess
2014.11.29., 17.00 Soproni Darazsak Akadémia – UBI Graz
2014.11.30., 16.00 Soproni Darazsak Akadémia – BK® Levice
2014.12.10., 20.15 Soproni Darazsak Akadémia – Flying Foxes SVS Post
2015.01.14., 20.00 Soproni Darazsak Akadémia – BC Vienna 87
2015.01.31., 20.15 Soproni Darazsak Akadémia – BK Petrľalka
2015.02.15., 20.15 Soproni Darazsak Akadémia – Basket Flames

 

A mérkőzések az MKB Arénában kerülnek megrendezésre és a megtekintésük ingyenes!


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: