U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

VB 2014: Lezárult a csoportkör

2014.09.30. 23:01 | Világbajnokság 2014

Kedden este lezárult a csoportkör a női kosárlabda világbajnokságon. Törökország és az Egyesült Államok mellett Spanyolország és Ausztrália jutott egyenes ágon a legjobb nyolc közé.

 

Az A-csoportban az első helyért a két veretlen Spanyolország és Csehország mérkőzött. A találkozó minden tekintetben elmaradt a várakozásoktól és végül 67-43-as spanyol siker született. A csehek az első percekben kisebb előnyre tettek szert, miután azonban a spanyolok rendezték a védekezésüket, teljesen szétesett a támadójátékuk. A félidőben már 34-21 állt az eredményjelzőn. A kiegyenlítettebb harmadik negyed után a spanyolok megduplázták az előnyüket. Lyttle 17, Cruz 12 pontot szerzett.

 

A négyes másik mérkőzésén - a nyeretlenek csatájában - Brazília 79-56-ra verte Japánt és ezzel megszerezte a harmadik helyet. A két csapat között már az első negyedben kétszámjegyű differencia alakult ki. Patricia Teixeira 27 ponttal lett a legeredményesebb.

 

Eredmények
Brazília - Japán 79-56
Spanyolország - Csehország 67-43

 

A B-csoportban Franciaország 63-59-re verte Kanadát és ezzel Törökország mögött megszerezte a második helyet. A juharlevelesek ugyanolyan jól tartották magukat, mint vasárnap a hazaiak ellen. A záró szakaszban azonban egy 6-0-s francia roham eldöntötte a győztes kilétét. Kanada a hajrában még két pontra felzárkózott, de győzelmi esélyei nem voltak. A csoport másik meccse nem bírt téttel, de Törökország Birsel Vardarli és Nevriye Yilmaz pihentetése mellett is 54-44-re verte Mozambikot.

 

Eredmények
Mozambik - Törökország 54-64
Franciaország - Kanada 63-59

 

A C-csoportban szintén rendeztek egy kisebb „döntőt” a veretlenek között. Ausztrália azonban nagyon könnyedén 87-45-re kiütötte Fehéroroszországot. A két csapat között már az első negyedben kétszámjegyű különbség alakult ki. A győztes csapatból Rachel Jarry jutott 19 pontig. A négyes másik meccsén Kuba 73-57-re verte Dél-Koreát és ezzel a csoport harmadik helyezettjeként lépett tovább.

 

Eredmények
Ausztrália - Fehéroroszország 87-45
Dél-Korea - Kuba 57-73

 

A D-csoportban a szerbek Jelena Milovanovic triplájával 65-63-as győzelmet arattak Kína ellen. A két csapat szinte végig fej-fej mellett haladt. Milovanovic triplája két és fél perccel a lefújás előtt érkezett, ezt követően többször támadhatott az egyenlítésért vagy egy triplával a vezetésért Kína, de kimaradtak a lehetőségeik. Több pont nem született, így az Egyesült Államok mögött Szerbia lépett tovább második és Kína a harmadik helyen. A szerbek legeredményesebbje a Győr leendő irányítója Tamara Radocaj volt 19 ponttal. A négyes másik összecsapásának nem volt tétje, végül az Egyesült Államok 119-44-re verte Angolát.

 

Eredmények
Szerbia - Kína 65-63
USA - Angola 119-44

 

A legjobb nyolc közé jutásért a következő párosítások lesznek október 1-én, szerdán:
Ankara: Csehország - Kanada (15:15); Franciaország - Brazília (18:00)
Isztambul: Fehéroroszország - Kína (18:00); Szerbia - Kuba (20:30)


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: