Európa-bajnokság 2019

Abby Bishop a DVTK új igazolása

2015.02.18. 18:30 | Magyarország

A PINKK Pécsi 424 elleni rangadó előtt jelentette be az Aluinvent DVTK, hogy szerződtették az ausztrál válogatott Abby Bishop-ot.

 

Bishop az idei évadban Ausztráliában a Canberra Capitals együttesét erősítette. Bár 23 pontos és 10.6 lepattanós átlaggal a liga egyik legjobbja volt, sérülésektől tizedelt csapatát nem tudta a rájátszásba vezetni. Ennek megfelelően az ausztrál válogatottban ismét számításba vett klasszis a tavalyi évhez hasonlóan két hónapra Európába tudott szerződni. Tavaly a PEAC-Pécs, idén az Aluinvent DVTK együttesét választotta.

 

- Változatlanul nagy céljaink vannak a bajnokságban és mindent meg is teszünk, hogy elérjük azokat - nyilatkozta Szabó Tamás ügyvezető a DVTK hivatalos honlapjának. - A keretünkben volt még egy szabad külföldi státusz, régóta kerestük azt a játékost, aki mindenben megfelel az elvárásainknak. Abby Bishop kiváló mutatókkal rendelkezik, emellett fontos szempont volt, hogy ismeri a magyar bajnokságot, így várhatóan gyorsan be tud illeszkedni a csapatba. Példaértékű mentalitású játékosról van szó, akitől fiataljaink is sokat tanulhatnak.

 

- Örömmel tértem vissza Magyarországra, ahol tavaly sok szép élménnyel és két éremmel gazdagodtam - mondta el Abby Bishop szintén a dvtk.eu oldalnak. – A klub vezetői komoly terveket vázoltak fel előttem, ezért örömmel fogadtam el az ajánlatukat. Játékban vagyok, múlt pénteken még Canberrában játszottam bajnoki mérkőzést, mégis alig várom, hogy bemutatkozhassak új klubomban.

 

Bishop csütörtökön kel útra Magyarországra. 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: