U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Magabiztos DVTK siker bemutatkozásul

2015.09.05. 21:25 | Magyarország

Az Aluinvent DVTK magabiztos győzelemmel kezdte a felkészülési mérkőzések sorát. Maikel Lopez együttese 90-35-ös győzelmet aratott a kisebb kassai csapat a Cassovia Koąice ellen.

 

A DVTK első felkészülési mérkőzése előtt még beszédtémát adott Ivory Crawford távozása. Összességében azonban elmondható, hogy szerencsésen alakult a helyzet, hiszen Crawford nem követte el azt a hibát, amit sok elsőéves amerikai itt Európában. Nevezetesen, hogy bár hamar megszületik a döntés a hazautazásról, ennek bejelentését azonban sokan akár az első vagy a második tétmeccsig elhúzzák, ezzel igen nehéz helyzetbe hozva fogadó klubjukat. A beharangozónkban is kiemelte kollégánk, hogy bőven van idő megfelelő pótlást keresnie a szakmai stábnak.

 

Ami magát a találkozót illeti, a Cassovia Koąice visszatérő vendég itt Miskolcon és a korábbi évekhez hasonlóan most is elmondható, hogy a két klub egészen más lehetőségekkel rendelkezik, más célokért küzd saját bajnokságában. Ennek megfelelően gyorsan nagy különbség mutatkozott. A félidőben már 38 ponttal vezetett Maikel Lopez együttese. A debütáló játékosok közül a kezdőben kapott helyet Alyssia Brewer és Horti Dóra is. Mindketten jó benyomást tettek, az amerikai légiós a mezőny legeredményesebbje lett a 16 pontjával. A harmadik új igazolás Tina Jovanovic jól szállt be a padról és 10 egységig jutott.

 

Maikel Lopez sokat variálta csapatát. A magyar magból külön kiemelendő Horváth Bernadett, aki csigolyasérülése után remekül mozgott és négy triplája is utat talált a gyűrűbe. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a csapatok megállapodása értelmében ezen az estén nem volt kipontozódás. A szlovák együttes legrutinosabb játékosa Katarína Timková például több, mint 10 faulttal zárta az összecsapást. Az Aluinvent DVTK végül 90-35-ös sikert aratott. A felkészülési meccsek sorozata jövő héten szombaton az Arad ellen folytatódik.

 

Eredmény

Aluinvent DVTK Miskolc - Cassovia Koąice 90-35 (24-11, 34-10, 18-7, 24-7)
Az Aluinvent DVTK pontszerzői: Czank 9/3, Rasheed 8, Bálint 5/3, Brewer 16, Horti 6, Jovanovic 10, Horváth B. 14/12, Bach 1, Szabó P. 7, Sikora 3, Szécsi 11


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: