Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Japán megvédte címét az Ázsia-bajnokságon, megvan az olimpiai kvótájuk

2015.09.06. 19:40 | Ázsia

Lezárult a kínai Wahun-ban rendezett női kosárlabda Ázsia-bajnokság. A kontinenstornán Japán megvédte címét és ezzel megszerezte a kvótát a 2016-os riói olimpiára. Az ezüstérmes Kína, a bronzérmes Dél-Korea lett, így ezen két válogatott vehet részt az olimpiai selejtezőn.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

 

Japán veretlenül végzett az élen és az egész tornát tekintve kiemelkedett a mezőnyből. Kínát kétszer is legyőzték. A csoportkörben Asami Yoshida utolsó másodpercekben szerzett duplájával 57-56-os siker arattak a nagy riválisuk otthonában. Ezzel csoportelsőként léptek tovább, míg Kína második lett a csoportjában és Dél-Korea mindkét élcsapattól vereséget szenvedve harmadik helyről várta a folytatást. A legjobb négy mezőnye Tajvannal lett teljes.

 

Az elődöntőben a csoportgyőztes Japán viszonylag szoros meccset vívott a torna meglepetéscsapatával Tajvannal és mindössze 65-58-ra nyertek. A másik ágon Kína végig vezetve 60-45-re múlta felül Dél-Koreát. A döntőben ismét következett a legnagyobb ázsiai rangadó. Ezen Japán sokkal könnyebben győzött, a lefújás pillanatában 85-50 állt az eredményjelzőn. A második negyedben már 20 pontos differenciát regisztrálhattunk. Kínának ugyan akadt egy felzárkózása, de a harmadik szakaszban egy 10-2-es japán széria mindent eldöntött.

 

Az olimpiai selejtezőt érő utolsó helyért rendezett bronzmérkőzésen Dél-Korea 52-45-re verte Tajvant. A torna legértékesebb játékosa (MVP) a japán válogatott sztárja, a WNBA-ben is bemutatkozó Ramu Tokashiki lett. Az All-Star csapatba mellette Asami Yoshida (Japán), Kim Danbi (Dél-Korea), Ting Shao (Kína) és Mengran Sun (Kína) került be.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: