U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Szenegál nyerte az Afrika-bajnokságot

2015.10.04. 08:41 | Afrika

Lezárult az idei kontinenstornák sorozata női kosárlabdában. Az Afrika-bajnokság Szenegál győzelmét hozta, akik ezzel kvótát szereztek a riói olimpiára. Az ezüstérmes Kamerun lett, míg a bronzérmet Nigéria szerezte meg. Ezen két válogatott készülhet az olimpiai selejtezőre.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

 

Szenegál összességében magabiztosan szerezte meg az aranyérmet. A negyeddöntőben az előzetesen favoritnak tartott Malit győzték le 57-38-ra. Mali ezt követően az ötödik helyen zárt a tornán, a DVTK-ból ismert Naignouma Coulibaly 9.9 pontos és 9.1 lepattanós átlagot hozott.

 

Az elődöntőben Szenegál 13 pontos előnyt adott le Angola ellen, de végül szoros végjátékban megszerezte a győzelmet. A fináléban az ellenfelük Kamerun volt, akik az elődöntőben 71-70-re győzték le Nigériát. A végletekig kiélezett összecsapáson 28 másodperccel a lefújás előtt született meg a győztes találat.

 

A döntőben Szenegál végig vezetett, a záró szakasz elején pedig egy 10-0-s futással jelentős különbséget alakított ki. Végül 81-66-os szenegáli sikert hozott a finálé. A bronzmérkőzésen, mely egyben a második olimpiai selejtezős helyről is döntött, Nigéria 65-55-re legyőzte Angolát.

 

A torna legértékesebb játékosa a szenegáli Aya Traore lett, mellette az All-Star csapatba Adaora Elonu (Nigéria), Geraldine Robert (Gabon), Ramses Lonlack (Kamerun) és Deolinda Ngulela (Mozambik) került.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: