Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Brazília lett Dél-Amerika legjobbja

2016.05.27. 14:51 | Közép- és Dél-Amerika

A riói olimpia miatt szokatlan időpontban, május végén került sor a női kosárlabda Dél-Amerika-bajnokságra. A venezuelai tornát Brazília nyerte nagy fölénnyel.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


A tornán kilenc nemzet válogatottja vett részt, melyeket két csoportba soroltak. A mezőnyből Brazília a rendező jogán olimpiai kvótával rendelkezik, míg Argentína és Venezuela számára egy felkészülési állomás volt ez a június 13. és 19. között megrendezésre kerülő nantes-i olimpiai selejtezőtorna előtt. A kereteket tekintve szinte a legerősebb összeállításban szerepeltek a csapatok, a braziloknál WNBA-s hiányzók akadtak Erika de Souza és Clarissa dos Santos személyében.


A brazil csapat fölényét jól mutatja, hogy az eredményeket tekintve a legszorosabb meccsük a döntő volt, melyet Venezuela ellen „csak” 19 ponttal 94-75-re nyertek meg. A többi találkozón mind 20 egység feletti különbség alakult ki. Az elődöntőben a nagy rivális Argentínát 73-57-re ütötték ki. Az argentinok ebből a pofonból már nem tudtak felállni és a bronzmeccset hatalmas meglepetésre 59-55-re elveszítették Kolumbiával szemben.


A torna MVP-je Iziane Castro Marques lett. A brazilok kiváló képességű, de nehezen fegyelmezhető 34 éves klasszisa 17.8 pontot, 2.3 lepattanót és 2.5 gólpasszt átlagolt.


Az olimpiai selejtezőre készülő csapatok közül Venezuela lehet az elégedettebb. Ők voltak az idei Dél-Amerika-bajnokság házigazdái és saját közönségük előtt a döntős szerepléssel ki is hozták magukból a maximumot, míg Argentína az elődöntő és a bronzcsata elvesztése miatt nem zárhatta jó érzésekkel a tornát. A nantes-i selejtezőn Venezuela Spanyolországgal és Kínával szerepel egy csoportban, míg Argentína ellenfelei Törökország és Kamerun lesznek.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: