Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Kulcsmeccs vár az Euroligában az UNIQA Sopronra

2017.01.10. 23:25 | EuroLiga

Szerdán megkezdődik az Euroliga alapszakaszának második köre. A magyar csapatok közül az UNIQA Sopron a CCC Polkowice gárdáját fogadja. Bár a lengyel csapat még nyeretlen, de komoly játékerőt képviselnek. A csoportban a hat közé kerülés szempontjából kulcsmeccs következik.


Ajánló: a klub közleménye a mérkőzéssel kapcsolatban elolvasható ITT

 

Az alapszakasz első felében nyújtott teljesítményével az UNIQA Sopron megteremtette annak az esélyét, hogy az Euroliga csoportjában az első hat gárda közé kerüljön. Ahhoz, hogy ebből az esélyből realizálódjon a tavaszi nemzetközi folytatás, a CCC Polkowice és a Hatay elleni hazai találkozók tekinthetőek a legfontosabbnak. Már a múlt heti Villeneuve-d’Ascq elleni mérkőzés tapasztalatait is összegezve elmondható, hogy az erőviszonyok és az eddigi eredmények alapján ezen két gárdával szemben a meglévő előny megtartása lehet az elsődleges cél.

 

 

 

A CCC Polkowice együttese az, amely a sztárcsapatok mellett talán a legtöbbet szerepelt a kosaras szakportálok címlapjain az idei szezonban. Nem biztos, hogy ezt olyan nagy sikerként élik meg a lengyelek, hiszen ennek oka az, hogy a nyitó forduló óta két edzőváltásuk volt és a játékoskeretük is többször módosult. Aki esetleg nem követi nagy terjedelemben a sportág történéseit, azt kell tudni róluk, hogy hosszabb kihagyás után a régi szponzorukkal idén tértek vissza az európai porondra. Nyáron a fiatalokat leszámítva a teljes keretüket lecserélték, de ebből őszre nem formálódott ütőképes csapat. Most úgy néz ki, hogy Maros Kovacik érkezésével kezd összeállni a játékuk. A bajnokságban már az 5. helyre felzárkóztak és például múlt héten az Euroligában a Jekatyerinburg ellen a szezon eddigi egyik legjobb teljesítményét nyújtották. Kovacik irányítása alatt hosszú éveken át jól muzsikált a Kassa az Euroligában, ha megkapja a tulajdonosi bizalmat és türelmet, akkor tavaszra ez a gárda nagyon tisztességesen össze lesz rakva.

 

A két együttes őszi meccsére biztosan minden olvasónk emlékszik, hiszen kétszeri hosszabbítás után tudott győzni az UNIQA Sopron Lengyelországban. Kulcspillanatokban pontosabb volt és fejben jobban bírta a hajrát a soproni csapat azon az estén. A magyar együttes sokkal inkább csapatként működött, míg a lengyelek jórészt egyéni megoldásokban bíztak. Szokatlan kettősség jellemzi a Polkowice alakulatát. Egyik oldalról az alapszakasz első felében ők szerezték a mezőnyben a legkevesebb pontot és náluk jegyezték fel a második legkevesebb gólpasszt, viszont ők szedték le a legtöbb lepattanót. Ez jórészt a horvát válogatott centernek Marija Rezannak köszönhető, aki 12.4 ponttal és 10.9 lepattanóval dupla-duplát átlagol. Mellette a Musina-testvérek remekelnek. Az idősebbik Valerija 12.6 pontot és 5.1 lepattanót, míg a fiatalabb Raisa 7.8 pontot és 7.8 lepattanót átlagolt eddig. A téli új igazolások között Kovacik mellett a másik erősítést Jamierre Faulkner jelenti, aki az első profi évét hazánkban töltötte a PINKK színeiben. Már az sem volt egy rossz szezon tőle, azóta pedig izraeli, illetve török csapatokban is megfordult. Vélhetően játékban és hozzáállásban is érettebb lett.

 

A Polkowice egy héttel ezelőtt a Jekatyerinburg ellen azzal tudott meccsben maradni, hogy a lepattanócsatát szinte döntetlenre hozták, mindössze 40-38 arányban volt jobban ebben a mutatóban a címvédő. Sőt, több támadólepattanót szedtek le a lengyelek. Több pontja volt a festékből, illetve második esélyből is a Polkowice gárdájának. Emellett azt is ki kell emelni, hogy mindössze 14 eladott labdával zárták a meccset, ami egy Jekatyerinburg ellen kifejezetten kevésnek számít. Azt természetesen hozzá kell tenni, hogy önmagához képest a Jekatyerinburg pontatlanul játszott, amit jól mutat a 37.3%-os mezőnymutatójuk.

 

Az UNIQA Sopron esetében múlt héten talán először érezhettük azt ebben a szezonban, hogy valóban szűkös a rotáció, miközben betegségek is sújtották a csapatot. Ahogy azt korábban már kiemeltük: a Turner, Johnson, George - nem európai státuszú - trióból egy játékosnak mindig ki kell majd maradnia az Euroligában. A klub közleményéből tudjuk, hogy Johnson biztosan játszani fog. Az várható, már az őszi meccsen is tapasztalhattuk, hogy a magas posztokon erős lesz a Polkowice. Kulcskérdésnek tűnik, hogy a lepattanócsatában sikerüljön minimalizálni a hátrányt. Múlt héten nem jöttek a triplák, 20 kísérletből mindössze 4 volt sikeres a Villeneuve-d’Ascq ellen. Ebben akadnak tartalékok, ugyanúgy, ahogy az eladott labdák számát is lehet csökkenteni. A franciák ellen 27-et jegyeztek fel ebből a statisztikai lapra, ami ezen a szinten nem fér bele.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: