Európa-bajnokság 2019

Az első negyed hátrányából talpra állva nyert rangadót a DVTK

2017.03.11. 21:02 | Közép-európai Liga (MEL)

A 21. forduló rangadóján az Aluinvent DVTK 86-74-re legyőzte az UNIQA Sopron gárdáját. Az első negyedben még kétszámjegyű előnye volt a Sopronnak, de ezt követően a DVTK átvette az irányítást, majd a második félidőben már kézben tartotta a meccset.

 


A behangozónkhoz képest egy változás történt, a soproni keretben nem volt ott Cayla George, aki bokasérülést szenvedett egy edzésen. Hiánya nem érződött a vendégek játékán az első negyedben. A Sopron a 10 perc alatt 13 pontot szerző Aleksandra Crvendakic vezérletével hamar előnybe került és végül az első szakasz végén 27-16-ra vezettek Sterbenz László tanítványai. A második negyedre nagyot fordult a játék képe, Rasheed Rita találataival már az első percekben látótávolságba ért a DVTK. A Sopron öt perc alatt mindössze egy duplát jegyzett, Határ Bernadett bizonyult eredményesnek. A félidő hajrájához közeledve Louella Tomlinson vette át a vezér szerepét hazai oldalon és 36-35-nél - 2-0-t követően - először vezetett a DVTK. Innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok és végül Shenise Johson triplája után a nagyszünet 42-41-es soproni előnyről érkezett el.


A harmadik negyed elején Rasheed kétszer is eredményesnek bizonyult távolról, míg a festékből Tina Jovanovic felelt a pontokért. A DVTK 10-0-val kezdett és ezzel 51-42-es előnyre tett szert. Lélektanilag nagyot fordult a mérkőzés. A Sopron Turner tripláival igyekezett tartani a lépést, de ezt követően 6 pontnál közelebb nem került. Az utolsó 10 percnek 67-58-ról futottak neki a csapatok. A játékrész elején 69-62-nél volt egy felzárkózása a címvédőnek, de Maikel Lopez időkérése és Czank Tímea triplája után visszaállt a 10 pontos különbség. A legnagyobb differenciát 82-66-nál jegyezhettük fel. A hajrát már kézben tartotta a palánkok alatt nagy fölényben játszó DVTK és a hazai közönség ünneplése közepette 12 pontos sikert aratott. Tina Jovanovic 23 ponttal és 14 lepattanóval dupla-duplát ért el.


Eredmény
Aluinvent DVTK Miskolc - UNIQA Sopron 86-74 (16-27, 25-15, 26-16, 19-16)


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: