U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

A KP Brno nyerte a CEWL sorozatot

2017.03.12. 22:02 | CEWL

A hétvégén Brno adott otthont a CEWL sorozat négyes döntőjének. A trófeát a KP Brno szerezte meg, miután a döntőben a Pöstyént verték.


A CEWL Final Four mezőnyét a két finalista mellett az örökös osztrák bajnok Flying Foxes és az SB© Ostrava alkotta.

 

A két elődöntő egyoldalú csatát hozott. Az első elődöntőben a Pöstyén 89-43-ra kiütötte az SB© Ostrava gárdáját. A félidőben már 43-19 állt az eredményjelzőn, Baletic és Páleníková 16-16 ponttal vezette győzelemre a Pöstyént. A másik ágon a KP Brno 90-68-ra verte a Flying Foxes-t. Az osztrákok három negyeden át szépen tartották magukat, de a végére elfáradtak.

 


A döntőben a KP Brno 65-53-ra múlta felül a Pöstyént. A félidőben még 37-32-es előnyben volt a szlovák együttes, de a harmadik negyedben nagyot fordult a játék képe. Ezt a szakaszt 20-7-re nyerték a hazaiak és utóbb kiderült, hogy ekkor el is dőlt a győztes kiléte. A záró szakaszban már nem tudott fordítani a Pöstyén.


A döntőben a KP Brno keretéből Eva Kopecká remekelt, aki 22 pontot szerzett és ezzel MVP-nek is megválasztották. A bronzérmet a Flying Foxes szerezte meg, akik nagy csatában 76-71-re múlták felül az SB© Ostrava alakulatát.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: