Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Hamarosan eldőlhet az U19-es VB-n a harmadik csoportellenfelünk kiléte

2017.03.22. 17:43 | Közép- és Dél-Amerika

A Brazil Kosárlabda Szövetségi felfüggesztése miatt még mindig nem tudni, hogy ki lesz az udinei U19-es Világbajnokságon a harmadik csoportellenfelünk Ausztrália és Japán mellett. A braziloknál nagy változások voltak és így a következő hetekben akár fel is gyorsulhatnak az események.


Mint ismeretes a nemzetközi szövetség Brazília tagságát télen függesztette fel, miután a dél-amerikai ország nem teljesítette a szakmai vállalásait, ráadásul a kosárlabda szövetségük vezetése korrupciós ügyekbe keveredett. Februárban az elnökség lemondott és március elején megtartották a tisztújító közgyűlést, melyen teljesen új vezetésnek szavaztak bizalmat.

 


A brazil szövetség elnöke Guy Peixoto lett, aki az ilyenkor szokásos hangzatos ígéretekkel látott munkához. Nem kevesebbet, mint 2024-re olimpiai éremszerzésre esélyes válogatottakat ígért székfoglaló beszédében.


Ami innen Magyarországról nézve sokkal érdekesebb és fontosabb, hogy az új elnök 100 napos programot hirdetett. Ennek keretében a FIBA által elvárt összes reformot végrehajtaná. Ezek között a legfontosabbak, hogy a szövetség működését átláthatóvá és számon kérhetővé tenné az új vezetés. Szakmai oldalról visszaállítanák azokat az intézményeket, melyek a korábbi vezetés alatt elsorvadtak. Ide tartoznak például az országos bajnokságok a 13-tól 19 éves korosztályok számára és a különböző 3x3-as események. Újraindítanák az edzőképzést és a tervek között szerepel egy edzőközpont létrehozása is.


Az új elnök hamarosan találkozik a FIBA képviselőivel, ahol a 100 napos programját részletesen bemutatja. Nem titkoltan arra számítanak Brazíliában: sikerül meggyőzni az illetékeseket, hogy minél előbb oldják fel a felfüggesztést és ezzel elháruljon minden akadály a válogatottjaik nyári szereplése elől a különböző nagy tornákon. Ez pedig jó eséllyel azt jelentené, hogy Brazília lenne a harmadik csoportellenfelünk Udinében.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: