Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

A Kassa lett a szlovák bajnok

2017.04.21. 10:48 | Szlovákia

Fennállása 14. bajnoki címét ünnepelhette Szlovákiában a Good Angels Kosice. A kassai együttes a fináléban 3-0-ra verte a Pöstyént.


A Pöstyén a Szlovák Kupa fináléjában és ősszel az alapszakaszban le tudta győzni a Kassát, így az utóbbi évek legszorosabb bajnoki döntőjét várták a szomszédos Szlovákiában. Ezekhez a várakozásokhoz a finálé nem tudott felnőni. A legszorosabb az első mérkőzés volt, melyet „csak” 71-61-re nyert meg a Kassa. 23-6-os első negyeddel indult az összecsapás és bár a Pöstyénnek volt egy felzárkózása, szorossá nem tudták tenni a csatát.

 


A második felvonáson 79-59-es győzelmet aratott a Kassa a nagy riválisa otthonában. A Pöstyén 25-27 percen át szépen tartotta a lépést, de a negyedik negyedre teljesen elfogytak. Azt a Kassa 24-7-re hozta és ezzel könnyed győzelmet aratott. A bajnokavatást hozó harmadik találkozón 69-55-ös sikert ünnepelhetett a Good Angels Kosice. Az első félidő még szoros volt, majd a 30-9-es harmadik negyed mindent eldöntött.


Szlovákiában összességében az élcsapatok nem zártak rossz szezont. Ahhoz képest, hogy egy évvel ezelőtt teljesen reális opció volt a kassai klub megszűnése, a profi csapatuk bejutott az Európa Kupában a legjobb nyolc közé, ahol Isztambulban három és fél negyeden át volt esélyük a továbbjutásra. Az EEWBL sorozatot megnyerték és begyűjtötték 14. bajnoki címűket. Pöstyénben a kupagyőzelem és a CEWL döntő szintén teljessé teszi a szezont.


Hogy mit hozhat a jövő ezen két együttes számára, az nagy kérdés. Kassai részről Daniel Jedrichovský június közepéig, a nemzetközi sorozatokba történő nevezések lezárásáig türelmet kért szokásos szezonértékelő nyilatkozatában. Az biztos, hogy Lucia Kupcikova és Teja Oblak távozik. Mindkét játékos elköszönt a bajnokavatást követően a társaitól és a szurkolóktól. Ugyanakkor Daniel Jedrichovský úgy nyilatkozott, hogy Zuzana Zirkova jelezte: még egy év beleférhet számára klubszinten. A közreműködésével pedig – Jedrichovský szavaival élve – egy ütőképes csapat építhető. Pöstyénben sok múlik azon, hogy jövőre melyik sorozatban tudnak részt venni. Az első nyilatkozik az ideihez hasonló csapatról szólnak.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: