Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

A ¦lęza Wrocław lett a lengyel bajnok

2017.05.04. 09:22 | Lengyelország

Lezárult Lengyelországban a bajnoki döntő párharc, mely során 3-2-re legyőzte a ¦lęza Wrocław a Wisla Krakow együttesét.

 

Fotó: basketligakobiet.pl

Fotó: basketligakobiet.pl


Lengyelországban 2-2-1-es rendszerben zajlott a bajnoki finálé. Ez azt jelenti, hogy az első kettő és a sorsdöntő ötödik mérkőzést rendezte a magasabban rangsorolt csapat, mely jelen esetben az alapszakaszgyőztes ¦lęza Wrocław volt.

 


Az első két találkozón hazai pályán a ¦lęza Wrocław ünnepelhetett győzelmet, így 2-0-s előnybe kerültek. Egyik mérkőzésen sem tudta megszorongatni riválisát az Euroligában induló Wisla Krakow. Az első összecsapáson 71-65-ös győzelmet arattak a hazaiak, de a negyedik negyed elején 10 pont feletti differencia is volt. A másodikon pedig 73-57-re verték a riválisukat.


A harmadik és a negyedik meccsre a Wisla Krakow otthonába költözött a finálé. Az első krakkói találkozó 86-56-os sima Wisla győzelmet hozott. A másodikon sem kellett különösebben izgulni, a 64-56-os sikert már a 21-9-es második negyed megalapozta a Wisla számára.


A sorsdöntő ötödik meccsen ismét nagy előnyt jelentett a hazai pálya. A ¦lęza Wrocław 80-53-ra kiütötte a Wisla Krakow-t. A két csapat között már a félidőben 15 pontos különbség mutatkozott és a Wisla nem tudott felzárkózni.


A lengyel bajnoki címet a ¦lęza Wrocław csapata szerezte meg. A döntő MVP-je pedig Sharnee Zoll lett, aki a sorsdöntő találkozón 12 ponttal, 10 lepattanóval és 14 gólpasszal tripla-duplát ért el.

 

Lengyelországban a bronzérmet a CCC Polkowice szerezte meg, miután 3-0-ra nyerték a bronzcsatát az Artego Bydgoszcz gárdájával szemben. 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: