Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Visszatér az Euroligába a belga bajnok Castors Braine

2017.05.23. 12:35 | Európa, EuroLiga

A francia és a spanyol bajnok jövő évi terveinek bemutatása után Belgium felé vesszük az irányt, hiszen az ottani aranyérmes a Castors Braine is nyilvánosságra hozta a terveit. A legfontosabb, hogy visszatérnek az Euroligába.


A Castors Braine a 2015/2016-os szezon után tér vissza a legrangosabb európai kupasorozatba. Abban az esztendőben öt győzelmet szereztek a csoportkörben, de ez sem volt elég ahhoz, hogy az Európa Kupa negyeddöntőjében folytathassák. A cél ezúttal is az lesz, hogy tavasszal az EK-ban küzdhessenek. Ahogy Jacques Platieau a klub elnöke fogalmazott, ez a legjárhatóbb út elérni az Európa Kupa negyeddöntőjét. Ráadásul tanultak a két évvel ezelőtti tapasztalatokból, minden tekintetben felkészültebben várják a sorozat rajtját.

 


Ez a felkészültség már a keret kialakításán is látszik, mely így a nevek alapján talán jobban megfelel az Euroliga elvárásainak, mint a két évvel ezelőtti nekifutáskor. Három nagy visszatérője lesz a csapatuknak. Anete Steinberga az Euroligában negyedik helyen záró USK Prahától szerződött vissza a belga együtteshez, ahol igazán jegyzett játékos lett belőle. Mellette a belga válogatott irányító Marjorie Carpréaux is újra a Castors Braine mezét öltheti magára. Az elmúlt szezonban a belga bajnokságban döntőt játszó Charleroi-t erősítette.


Visszatér az együtteshez a még mindig csak 24 éves, elsősorban kettes poszton bevethető Emmanuella Mayombo. Bár nem futotta be azt a pályát, amit a korosztályos világversenyeken mutatott teljesítménye ígért, de két kitérő (Namur, Keltern) után visszatérve a Castors Braine-hez, bemutatkozhat az Euroligában.


A három visszatérő mellett két amerikai játékos is érkezik. A 24 éves, 175 cm magas Sarah Haleijan Svájcban szerepelt legutóbb. Ő örmény útlevéllel is rendelkezik. A 23 éves 188 cm magas Jada Payne pedig Izraelben légióskodott az elmúlt szezonban.


Az előbbiekben bemutatott öt új igazolás mellett a csapat tavalyi keretéből Antonia Delaere, Manon Grzesinski, Merike Anderson, Celeste Trahan-Davis, Nikolina Milic és Maxuella Lisowa maradt. A szakmai munkát a lett Ainars Zvirgzdins irányítja.


A Castors Braine együtteséhez kapcsolódó hír, hogy a klub tulajdonosai létrehoztak egy projektcéget, melynek az lesz a feladata, hogy infrastrukturálisan az utánpótlást fejlesszék és 2021 – 2022 magasságára elkészüljön a csapat új főhadiszállása, mely egy minden igényt kielégítő csarnokot is megában foglalna. Erre azért van szükség, mert a Castors Braine jelenlegi otthona nem felel meg a kor igényeinek. Jelenleg is zajlanak az egyeztetések a FIBA-val, hogy az Euroliga meccseket megrendezhetik-e abban a létesítményben.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: