Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Az ELTE-BEAC Újbuda az ANB bajnoka

2017.05.27. 18:57 | Amatőr NB

Az ELTE-BEAC Újbuda lett az Amatőr NB bajnoka 2017-ben! A finálé második találkozóján Balogh Judit együttese 74-52-re legyőzte a TFSE gárdáját és ezzel 2-0-ra nyerte a párharcot.

 

Fotó: BEAC/Girgász Péter

Fotó: BEAC/Girgász Péter


A nagy különbséget hozó első mérkőzés után a második meccs kiegyenlített játékkal indult. A TFSE két kulcsembere Mányoky Judit és Németh Alma nélkül is tudta tartani a lépést a korábbiakhoz képest pontatlanabbul játszó hazaiakkal. A TF nem csak a lépést tartotta, de az első negyed végén Karlócai Julianna triplájával 12-10-es előnyben volt.

 


Az első 10 percben a BEAC statisztikai lapjára nem jegyezhettünk fel triplakísérletet, de ez a második etapban gyorsan megváltozott. Gocsmann Ágota két triplájával 16-12-re fordított a BEAC. Nagy változás állt be a játék képében. Balogh Judit együttese támadásban feljavult és 19-0-val 29-12-re lépett el. Közel hét percet kellett várni az első találatra a TF részéről, mely egy 9-2-es sorozat kezdete volt. 31-21-nél látótávolságba ért a TF, de a félidő hajrája ismét a BEAC-nak sikerült jobban és ezzel 39-23-as állásról vonulhattak a csapatok a nagyszünetre.


A harmadik negyed első percei a mérkőzés kezdetét idézték. Ismét a TF tudott pontosabban kezdeni és egy 7-0-s futással 39-30-ra zárkózott fel. Ez volt a második félidő legszorosabb mérkőzésállása. A folytatást kiegyenlítet játék jellemezte, a különbség 10 egység környékén állt be a két csapat között. A BEAC magabiztos vezetése nem forgott veszélyben. A TF ugyan 18-15-re megnyerte a harmadik negyedet, de így is 54-41-es hazai előnyről vágtak neki a csapatok az utolsó 10 percnek.


A záró szakasz elején a BEAC egy 8-2-es sorozattal biztosította be a sikerét. 62-43 után már nem volt kérdés a győztes kiléte. A mérkőzés hajrájában a 20 pontot is átlépte a különbség és végül a BEAC 74-52-es győzelemmel szerezte meg a bajnoki címét.

 

Az ELTE-BEAC Újbuda az egész szezonban mutatott teljesítménye alapján teljesen megérdemelten lett aranyérmes. Balogh Judit együttese emlékezetes évadot koronázott meg a klub számára, hiszen a Hepp Kupába és a Csata DSE-vel közösen a juniorok között is sikerült elhódítani a trófeát, miközben az élvonalban szép győzelmekkel lett meg a 9. hely. A TF sem lehet csalódott, hiszen az egyetemi bajnoki cím mellett az ANB-ben bemutatott menetelés teszi teljessé ezt az évadot.


Eredmény
ELTE-BEAC Újbuda – TFSE 74-52 (10-12, 29-11, 15-18, 20-11)

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 az ELTE-BEAC Újbuda javára.


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: