U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Akár még 2020-ban is ott lehet az Olimpián Diana Taurasi

2017.06.06. 18:24 | Amerikai válogatott

A napokban Diana Taurasi újabb és újabb rekordok megdöntésével került címlapokra. Ebből az alkalomból kereste meg az NBC Sport, melynek nyilatkozva nem zárta ki, hogy ott lesz a 2020-as tokiói olimpiai játékokon.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


Diana Taurasi májusban 2020-ig aláírt a Phoenix Mercury együtteséhez. Mikor ez a szerződése kifut, már 38 éves lesz, de egyelőre nem tűnik úgy, hogy visszaesne a játéka. A sokat emlegetett triplarekord megdöntése mellett az utóbbi évek legjobb egyéni mutatóit éri el mostanában. Legutóbb a Chicago Sky-nak 37 pontot dobott, mely magasságban 2010 óta nem járt. Ezen felül vasárnap az egymást követő második olyan meccsét zárta, amikor nem adott el labdát. Még soha nem volt Taurasi WNBA-s karrierjében olyan, hogy két egymást követő meccsen nem jegyeztek fel nála eladott labdát. Ha ez nem lenne elég, akkor azt is érdemes kiemelni, hogy az utolsó három meccsén a mezőnymutatójának az átlaga 56% volt.

 


Minden jel arra utal, hogy 2020-ig egészen biztosan a legmagasabb szinten tervezi Diana Taurasi a pályafutását. Ez pedig azt jelentheti, hogy a riói olimpiát követő nyilatkozatait némileg felülírva, akár a 2018-as Világbajnokság és a 2020-as tokiói ötkarikás játékok is beleférne. „Amíg a legmagasabb szinten játszom és kiérdemlem, hogy ott legyek a pályán, addig viselni fogom a válogatott mezt. Nincs annál jobb érzés, függetlenül attól, hogy hányszor volt már rá alkalmam.” – nyilatkozta Taurasi az NBC Sport-nak. Azt természetesen a Phoenix Mercury sztárja is hozzátette: Geno Auriemma távozása után nagyon sok múlik azon, hogy az új szakmai stábnak Dawn Staley vezetésével – akivel 2004-ben még együtt szerepelt a válogatottban Taurasi – milyen tervei vannak a csapatépítés terén.


„Geno a golfot választotta helyettünk.” – jegyezte meg nevetve Taurasi, majd komolyra fordítva a szót, így folytatta: „Látni kell, hogy milyen irányba akarnak elindulni a Világbajnoksággal és az Olimpiával. Sok minden változhat. Sok minden előjöhet ilyenkor. Amikor meg kell hozni a döntést, meg fogom hozni.”


Az NBC Sport összeállításának hangvételéből kiderül, hogy Taurasi elsősorban akkor folytatná válogatott karrierjét, ha a szakmai stáb egy rutinosabb csapatnak szavazna bizalmat, melyben akár még Sue Bird is helyet kapna. „Furcsa lenne Sue nélkül kifutni a pályára a válogatottban. Valószínűleg ilyenre nem is kerülne sor.” – tette hozzá sokat sejtetően.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: