U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2017

Sopronban kezdi a felkészülést az Universiadéra a magyar válogatott

2017.06.08. 11:44 | Egyetemi kosárlabda | Írta: Nagy Norbert

Hétfőn a Sopronban a bő keretével megkezdi a felkészülést az augusztus 19. és 30. között Tajvanon megrendezésre kerülő Universiadéra a magyar válogatott.

 

 

Írta: Nagy Norbert


Az Universiadét megelőző felkészülési időszakot két nagy egységre lehet bontani. Tahin Péter a válogatott technikai vezetője lapunknak elmondta, hogy június 12. és 17 között Sopronban találkozik a 22 fős bő keret. Ezen összetartás végére 14 főre szűkíti a létszámot a szakmai stáb. Ez a 14 játékos egyéni edzésterv alapján folytatja a munkát, majd július 31-én Székesfehérváron az MKOSZ edzőközpontjában találkoznak ismét. Itt az elutazás előtt közel két és fél hetet tölt együtt a csapat. Ezt követően kel útra a küldöttség és lesz lehetőség a helyszínen egy kis akklimatizációra. Tahin Péter lapunknak hangsúlyozta, hogy az MKOSZ mindenben támogatja a válogatott felkészülését, kiváló körülmények között dolgozhatnak a lányok.

 


A keretet Barnai Judit, Bodnár Fanni, Böröndy Vivien, Doktor Anna, Farkas Fanni, Foltin Blanka, Gál Annamária, Gocsman Ágota, Hegedűs Janka, Kaposi Pálma, Karlócai Julianna, Kecskés Fanni, Koch Dóra, Miháczi Diána, Pap Regina, Raus Vivien, Shirian Fatime, Simon Anikó, Szabó Fanni, Szörényi Laura, Szűcs Réka, Varga Barbara és Vukov Szonja alkotja.

 

A felsoroltak közül Böröndy Vivien az U23-as 3x3-as válogatottal dolgozik jelenleg, így engedéllyel lesz távol. Szabó Fanni pedig június 13-án érkezik haza az Egyesült Államokból, így 15-én csatlakozik a társaihoz. Motiváltan várja a keret a közös munkát. Mindenki az első hívó szóra a szakmai stáb rendelkezésére állt és szeretne bekerülni a válogatottba. A stábot Horváth József és Sterbenz Tamás edzők, Domokos Mihály csapatvezető, Tahin Péter technikai vezető és Berta Ferenc masszőr alkotja.


Az utóbbi években sokat fejlődött a hazai egyetemi bajnokság, melynek mérkőzéseit hétről hétre lehetett követni a lapunkban is. A miskolci négyes döntőben szereplő együttesek mindegyike ad játékost a válogatottba. Ők név szerint Bodnár Fanni, Foltin Blanka, Shirian Fatime, Gál Annamária, Kecskés Fanni, Doktor Anna, Karlócai Julianna és Varga Barbara.


Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a magyar válogatott az A-csoportba került az Universiadén. Itt az ellenfelek Chile, Svédország és a házigazda Tajvan lesznek. A napokban elkészült a torna időbeosztása is. Augusztus 21-én Svédország ellen kezdenek a mieink, 22-én Chile és 23-án Tajvan ellen lép pályára a válogatottunk


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: