Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Franciaország legyőzte Spanyolországot

2017.06.11. 20:43 | Spanyolország, Franciaország

A felkészülési időszak egyik legnagyobb presztízscsatáján a francia válogatott 65-56-ra legyőzte Spanyolországot.


A Mulhouse városában zajló felkészülési torna záró napján zsúfolásig telt lelátók előtt rendezték Franciaország és Spanyolország mérkőzését. Ezen két válogatott összecsapásának mindig óriási rangja van, ennek megfelelően élesen kezdtek a csapatok. 14-11-es spanyol után az első szakasz végére 19-16-ra a franciák fordítottak. A második negyedben gyorsan nőtt a különbség, a félidőre 11 ponttal elléptek a gallok. A szünetben 39-28-as állás mellett a statisztikát böngészve elsősorban lepattanók terén láthattunk óriási különbséget, 23-14-re vezettek ebben a mutatóban a hazaiak.

 


A harmadik negyed elején sem változott a játék képe. A franciáknak 45-32-nél több labdájuk is volt, hogy még nagyobb különbséget kialakítsanak. Ekkor még nem jártak sikerrel, de a folytatásban így is elérte a 16 egységet a differencia és ezzel stabilan 10 pont felett állt be a meccs. A záró szakasznak 54-43-ról futottak neki a csapatok. A franciák 58-43-ra léptek el az első percekben, amivel el is dőlt a mérkőzés. A hajrához közeledve a francia csapat szakmai stábja mély rotációt alkalmazva azoknak a játékosoknak is lehetőséget adott, akik addig kevesebbet szerepeltek. A spanyoloknál pedig Lucas Mondelo a kulcsembereivel több felállást is kipróbált.


A franciák 65-56-os sikere alkalmával a 13 pontos Helena Ciak lett a legeredményesebb. A spanyoloknál Torrens és Cruz zárt 10-10 ponttal.

 

A találkozó után búcsúzott el a francia közönségtől Céline Dumerc és Gaëlle Skrela. Mind a ketten utolsó válogatott meccsüket játszották hazai pályán, az Európa-bajnokság után a nemzeti csapatban már nem lépnek többet pályára. A rövid ünnepség videón:

 


Eredmény
Franciaország – Spanyolország 65-56 (19-16, 20-12, 15-15, 11-13)


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: