Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Legyőzte Csehországot és továbbjutott a csoportból a magyar válogatott

A magyar válogatott óriási csatában 74-70-re legyőzte a házigazda Csehországot a 2017-es női kosárlabda Európa-bajnokság A-csoportjában. Ezzel a mieink két forduló után egy győzelemmel és egy vereséggel állnak, így a hétfői eredményektől függetlenül továbbjutottak a csoportból.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


Drámai izgalmakat élhettünk át a mérkőzésen. A telt háznyi közönség előtt zajló találkozó kiegyenlített első félidőt hozott, melynek végén 38-38 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyed elejét egy hosszú magyar kosárcsend határozta meg, de szerencsére védekezésben ekkor sem esett szét a válogatottunk. Ennek megfelelően a hazaiak nem tudtak ellépni. A harmadik etap utolsó két percébe 50-47-es cseh előnyről érkeztünk, de Nagy-Bujdosó Nóra és Simon Zsófia tripláival fordított válogatottunk. Végül 8-0-val zárva ezt a szakaszt 55-50-re vezettek a mieink 30 perc után.

 

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


A negyedik negyedben is folytatódott Nagy-Bujdosó remeklése, aki végül 21 ponttal, közte öt sikeres triplával zárt. Amikor az ötödik triplája is célt ért, 65-61-re vezettünk 5 perccel a vége előtt. Ezt követően Fegyverneky Zsófia vette át a vezér szerepét. Kifejezetten szép és eredményes támadásokat vezettünk. Amikor Fegyverneky 18. pontját jegyezte, már 72-65-es előnybe kerültünk 1 perc 6 másodperccel a lefújás előtt.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


A cseheket lélektanilag megfogták remek dobásaink, de utolsó erőtartalékait mozgósítva még felzárkóztak. Hanusova triplája 72-70-re hozta fel őket és ekkor még 25 másodperc maradt az órán. Időkérés után támadtunk és a csehek végül Fegyverneky Zsófinak ütöttek oda. Válogatottunk klasszisának azonban nem remegett meg a keze, mindkét büntetőt értékesítette és 74-70 után már nem tudtak a hazaiak közelebb kerülni. A dudaszó után, amikor a 7 gólpasszt kiosztó és 10 pontot elérő Courtney Vandersloot időn túli triplája behullott, már a pályán ünnepelt összeölelkezve válogatottunk.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


A magyar csapat régen nyert ennyire fontos mérkőzést nagy tornán. Kiváló csapatteljesítmény volt, ahol a fentebb kiemelt egyéni mutatók mellett minden pályára kerülő játékosunk értékes megmozdulásokkal járult hozzá a sikerhez.


BŐVEBB BESZÁMOLÓ IT OLVASHATÓ.

 

Eredmény
Csehország – Magyarország 70-74 (20-24, 18-14, 12-17, 20-19)


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: