Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Megkezdődött a 3x3-as Világbajnokság Nantes-ban

2017.06.17. 22:40 | Nagyvilág

Szombaton megkezdődött Nantes-ban a 3x3-as Világbajnokság. A női szakágban két csoport, a „B” és „C” jelű ötösök csapatai léptek pályára. Emellett az ügyességi verseny selejtezőjét rendezték.


A magyar válogatott vasárnap kezdi meg a szereplését a Világbajnokságon. Ugyanakkor már szombaton is lehetett szurkolni, hiszen az ügyességi verseny selejtezőjében Theodoreán Alexandra volt érdekelt. A döntőbe a négy legjobb időt szállító játékos jutott. Végül Theodoreán az 5. időt érte el a selejtezőben.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


Nézzük a játéknap mérkőzéseit. A B-csoportban az első nap után Svájc és Spanyolország áll veretlenül, 2-2 győzelemmel. A spanyolok két sikere nem meglepetés, hiszen Türkmenisztán és Venezuela révén két könnyebb ellenféllel mérték össze az erejüket. Venezuelát Svájc is legyőzte, de számukra az igazán nagy skalpot Franciaország jelentette. A hazaiak nagy reményekkel kezdték a tornát, de szoros végjátékban ezt a rangadót a svájciak 15-13-ra behúzták. A franciák Türkmenisztán 17-9-es legyőzésével vigasztalódhattak.

 


A C-csoportban Hollandia a veretlen az első nap után. A hollandok Japánt 16-9-re múlták felül, majd a játéknap előzetesen talán legérdekesebbnek ígérkező mérkőzésén Ukrajnát 17-12-re verték. Az ukránok szintén erős csapattal érkeztek, hiszen a csoport első meccsén 21-12-re le tudták győzni Ausztráliát.

 

A "C" jelű ötösben komoly körbeverések lesznek, hiszen az első veresége után Ausztrália Kínát 21-7-re kiütötte és ekkor igazolta, hogy velük is érdemes számolni a csoportból való továbbjutás szempontjából. Kína maradt egyedüliként győzelem nélkül ebben a csoportban, miután Japán 19-9-re behúzta ellenük a meccset. Leegyszerűsítve a C-csoportban Hollandia mögött hárman (Ukrajna, Ausztrália, Japán) 1/1-es mutatóval várják a hétfői folytatást.


Eredmények


B-csoport
Svájc - Venezuela 21-4
Spanyolország - Türkmenisztán 20-3
Venezuela - Spanyolország 6-21
Franciaország - Svájc 13-15
Franciaország - Türkmenisztán 17-9


C-csoport
Ukrajna - Ausztrália 21-12
Hollandia - Japán 16-9
Ausztrália - Kína 21-7
Hollandia - Ukrajna 17-12
Kína - Japán 9-19

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: