U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Első mérkőzésén Oroszországgal szemben alulmaradt a magyar válogatott

2017.06.18. 16:17 | Magyarország

A magyar válogatott számára is megkezdődött a 3x3-as Világbajnokság. A nantes-i seregszemle első magyar érdekeltségű találkozóján válogatottunk nagy csatában 12-10-re alulmaradt a bombaerős orosz csapattal szemben.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


Az oroszok Kazahsztán ellen mutatkoztak be a tornán és igazolva előzetes jó hírüket, 21-3-as győzelmet arattak. A magyar válogatott ellen is gyorsan előnybe kerültek, de másfél perc játék után Bozóki Bettina büntetőjével 1-1-nél egyenlítettek a mieink. A folytatásban ismét riválisunk ragadta magához a kezdeményezést. Az oroszok 4-2-es vezetése után egy szép betörésből Süle Krisztina hozta közelebb a válogatottunkat, majd a meccs feléhez közeledve Papp Klaudia találatával és Süle újabb remek betörésével 5-5 állt az eredményjelzőn.

 


Nagyon szépen tartotta magát a magyar csapat a kifejezetten keményen játszó és szemmel láthatóan igencsak rutinos orosz csapat ellen. A találkozó menetében a fordulópont 7-7-nél jött el. Itt közel egy percig befagyott az eredményjelző és többször is támadhattunk a vezetésért. A lehetőségek leperdültek a gyűrűről, így 4 perccel a lefújás előtt újra ellenfelünk került előnybe 8-7-nél. A végjátékhoz közeledve 9-7-re és 11-8-ra is ellépett riválisunk. Nem volt vissza két perc, amikor Bozóki jó helyzetfelismeréséből 11-9-re felzárkóztunk, de időkérés után újra növelték előnyüket az oroszok.


Az utolsó percben sikerült 12-10-re feljönni és volt labdája a magyar válogatottnak az egyenlítéshez, de már nem változott az eredmény. Nyitánynak ez a mérkőzés teljesen rendben volt. A mezőny talán legerősebb csapata ellen végig nyílttá tudta a csatát válogatottunk. A folytatásban következik három alacsonyabban rangsorolt rivális, akik ellen ez a most mutatott játék sokat ígér. Folytatás 17 órától Kirgizisztán válogatottja ellen.


Eredmény
Magyarország – Oroszország 12-10

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: