U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Fegyverneky Zsófia bekerült a szombati játéknap All-Star ötösébe

A FIBA munkatársai minden játéknapot követően hirdetnek All-Star ötöst a legjobb egyéni mutatók alapján a 2017-es női kosárlabda Európa-bajnokságon. Immár nyilvánosságra hozták a szombati összeállítást is, melybe a bravúros győzelmet elérő magyar válogatottból Fegyverneky Zsófia került be.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


A csehek elleni sokáig emlékezetes találkozóról korábban már nagy terjedelemben írtunk. Fegyverneky 20 ponttal, 7 lepattanóval és 6 gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

 


Külső posztokról mellette Elina Babkinát és Alba Torrens-t emelték ki a nemzetközi szövetség szakírói. Babkina a lett válogatottat Montenegró ellen szintén klasszis teljesítménnyel vezette 76-55-ös győzelemre: 27 pontot, 7 gólpasszt és 3 lepattanót jegyeztek fel a neve mellé. Torrens a spanyolok Ukrajna elleni – végére magabiztossá váló – győzelméből 26 ponttal, 8 lepattanóval és 5 gólpasszal vette ki a részét.


Belső posztokon az egészen drámai olasz-török csata két főszereplője került kiemelésre. A törökök 54-53-ra múlták felül Olaszországot. Cecilia Zandalasini, a tavalyi U20-as Európa-bajnokság MVP-je, 23 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el. Quanitra Hollingsworth pedig 29 ponttal és 21 lepattanóval zárt dupla-duplával.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: