Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Magabiztos magyar siker Kirgizisztán ellen

2017.06.18. 17:48 | Magyarország

A magyar válogatott Kirgizisztán 22-3-as legyőzésével folytatta szereplését a 3x3-as Világbajnokságon.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


Alig több, mint 50 perc pihenő állt rendelkezésre az oroszok elleni csoportrangadó után. Kirgizisztánról nem sokat lehetett tudni előzetesen, de délután meglepően szoros meccset játszottak Németországgal. Mindössze 13-12-es vereséget szenvedtek.


Meggyőzően kezdett a magyar válogatott. Másfél perc alatt 5-0-ra sikerült ellépni. Bozóki Bettina két találata vezette fel a meccset, majd Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra és Süle Krisztina is eredményesnek bizonyult. Az első két mérkőzés alapján ismét azt láthatjuk, hogy sok más rivális válogatotthoz képest nálunk nem egy vagy két játékos között oszlik meg a teher a támadások befejezésénél, hanem ismét elosztja a csapat a pontokat.

 


A folytatásban is hasonlóan gyorsan nőtt a különbség a felek között. Papp és Süle találatai után Theodoreán alakította ki a 10-0-s állást három perc elteltével. Papp nevéhez fűződött a tornán az első sikeres távoli vállalás a magyar együttes részéről. Ekkor már jó esély mutatkozott arra, hogy a 10 játékpercre nem is lesz szüksége a válogatottunknak. Riválisunk elsősorban távolról vállalkozott és 10-2-nél az első dobásuk célt ért. Sőt, 12-2-nél egy szép alapvonali befutást is láthattunk tőlük.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


Ahogy közeledtünk a mérkőzés végéhez, a magyar válogatottban Bozókinak akadt egy jó sorozata, ötször talált be egymás után és ekkor már 15-3-ra mentünk. Ezt követően Süle távolról villant, majd Papptól két szép betörés érkezett. Hat perc után már 19-3-re vezettek a mienk. Végül Süle módosította 20-3-ra az állást. A meccset Papp Klaudia távoli dobása zárta le, így alakult ki a 22-3-as végeredmény.


A magyar válogatott számára ezzel lezárult a 3x3-as Világbajnokság vasárnapi játéknapja. A lányok legközelebb június 20-án, kedden 14 órakor Németország ellen lépnek pályára. A csoportkör pedig aznap 17 órától Kazahsztán ellen zárul.


Eredmény
Magyarország – Kirgizisztán 22-3


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: