Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Újabb két csoport mutatkozott be a 3x3-as Világbajnokságon

2017.06.18. 21:28 | Nagyvilág

Vasárnap került sor a franciaországi Nantes városában zajló 3x3-as Világbajnokságon a második játéknapra. A női tornán az „A” és a „D” jelű ötösök csapatai mutatkoztak be. A magyar válogatott szerepléséről már beszámoltunk, az alábbiakban a játéknap további történéseit foglaltuk össze röviden.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


Az A-csoportban a magyar válogatott a rangadón 12-10-es vereséget szenvedett Oroszországtól és 22-3-ra legyőzte Kirgizisztánt. Ebben az ötösben az oroszok és a németek veretlenül állnak az első nap után. A magas és rendkívül erős orosz csapat a mieink mellett Kazahsztánt is le tudta győzni, 21-3-as végeredményt hozott az a találkozó. A németek kisebb meglepetésre megszenvedtek Kirgizisztánnal és mindössze 13-12-re tudtak nyerni, de ezt követően Kazahsztán ellen 21-6-os sikerrel könnyedén érvényesítették a papírformát. Ha már a papírforma szóba került, akkor elmondható, hogy ebben az ötösben várhatóan a keddi magyar-német meccs fog dönteni az oroszok melletti másik továbbjutó helyről.

 


A D-csoport is megkezdte szereplését a tornán. Ebben az ötösben Olaszország és Argentína a veretlen. A csoport rangadóján 18-8-ra verték a cseheket az olaszok, akik ezen felül Bahrein válogatottjánál 22-5 arányban bizonyultak jobbnak. A csehek Andorra 21-9-es legyőzésével egy kötelező győzelmet begyűjtöttek ezen a napon. Argentína jó sorsolással nyitott, hiszen a két nagy európai riválisát elkerülte. Andorrát 15-6-ra, míg Bahreint 21-4-re tudták legyőzni.


Hétfőn ismét a „B” és a „C” csoportok csapatai lépnek pályára. A magyar válogatottnak legközelebb kedden 14 órától Németország ellen szurkolhatunk.


Eredmények


A-csoport
Oroszország - Kazahsztán 21-3
Németország - Kirgizisztán 13-12
Kazahsztán - Németország 6-21
Magyarország - Oroszország 10-12
Magyarország - Kirgizisztán 22-3

 

D-csoport
Csehország - Andorra 21-9
Olaszország - Bahrein 22-5
Andorra - Argentína 6-15
Olaszország - Csehország 18-8
Argentína - Bahrein 21-4


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: