Világbajnokság 2018

Ezüstérmes a 3x3-as Világbajnokságon a magyar válogatott

2017.06.21. 21:31 | Magyarország

A magyar válogatott ezüstérmet szerzett a 2017-es 3x3-as Világbajnokságon. A magyar lányok fantasztikus teljesítményt nyújtottak az elmúlt napokban. Gratulálunk! A fináléban a torna mezőnyéből kiemelkedő orosz csapat érvényesítve fölényét 19-12-es győzelmet aratott.

 


A magyar válogatott drámai körülmények között vívta ki a döntős szereplés jogát. A tornán kiemelkedően legerősebb orosz együttesnek könnyebb útja volt, a cseheket és Hollandiát is úgy győzték le, hogy a 10 perces játékidő vége előtt elérték a 21 pontot. A két csapat a csoportkör első fordulójában találkozott, akkor remek magyar helytállás mellett 12-10-es orosz siker születet.

 


Az oroszok az első percben 2-0-s előnyre tettek szert, de Papp Klaudia és Bozóki Bettina révén gyorsan egyenlített a magyar csapat. A folytatásban 4-2-re ismét az oroszok vezettek, ekkor viszont Theodoreán Alexandra távoli dobásával 4-4-nél ismét sikerült utolérni riválisunkat. Hatalmas energiákat mozgósított a magyar csapat, hogy mérkőzésben maradjon.


Bozóki két találatával 6-5-re fordítottak a mieink, majd ezt követően még 7-6-ra is vezettek a magyar lányok, amikor négy és fél perc volt hátra a fináléból. Egy játékmegszakítás után Bozóki ismét megvillant és 8-7-es magyar előnyről érkezett el az utolsó négy perc. Ekkor érvényesült igazán az oroszok fizikális fölénye. Gyorsan egyenlítettek, majd egy betörés után fordítottak. Büntetővel pedig 10-8-as előnyre tettek szert. Mindez történt fél perc alatt, így az utolsó három percbe már igen kedvező helyzetből érkeztek.


Még 10-8-nál két kimaradt orosz büntető után volt egy támadása a magyar válogatottnak a felzárkózáshoz. Miután nem sikerült közelebb kerülni, innentől már nem volt kérdés a győztes kiléte. A fináléban a magassági fölényben játszó és a teljes női mezőnyből az adottságok, illetve a nemzetközi rutin alapján kiemelkedő orosz csapat érvényesítette fölényét és megérdemelten szerezte meg az aranyérmet.

 

Régen láthattunk ennyire felszabadult ezüstérmes csapatot egy világversenyen, mint amilyen a magyar volt. A Facebook oldalunkon megtekinthetőek a lefújás utáni ünneplés pillanatai. Minden előzetes várakozást felülmúlva menetelt a döntőig a válogatottunk. Gratulálunk!


A magyar csapat tagjai: Bozóki Bettina, Papp Klaudia, Süle Krisztina, Theodoreán Alexandra. A stábot Károlyi Andrea, Jakab Máté, Takács Krisztina és Vereb József alkotja.


Eredmény

 

Döntő

Oroszország – Magyarország 19-12

 

Bronzérmékőzés

Hollandia - Ukrajna 13-15


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: