U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

Jövőre is együtt marad a mag a BEAC-nál

2017.06.21. 23:44 | Magyar Bajnokság

Bemutatta terveit a következő évadra a BEAC-Újbuda együttese. A 14 fős keretből tíz játékost meg tudott tartani a fővárosi klub. Részletek a BEAC Sajtóközleményében.

 

Forrás: BEAC-Újbuda Sajtóközlemény

 

Eredményes évet zárt május végén csapatunk: legjobb színmagyar együttesként a kilencedik helyen zártuk az élvonalbeli küzdelmeket, Hepp Kupa arany, amatőr és junior bajnoki cím tette teljessé a legutóbbi szezont. A szakosztály vezetése számára egyértelmű volt a cél a szezon végén: együtt tartani az eredményesen szereplő együttes gerincét.

 

Ennek megfelelően már a szezon vége előtt megkezdődtek az egyeztetések játékosainkkal, melynek eredményeként a 14 fős keretből tízen jövőre is fekete-fehér mezben pattogtatnak!

 

 

Meghosszabbította szerződését csapatunkkal a jelenleg Nantes-ban, a 3x3-as világbajnokságon szereplő csapatkapitány, Süle Krisztina, az Universiade válogatott szűk keretébe bekerülő Barnai Judit, a szintén Universiade válogatott Gocsman Ágota, a saját nevelésű György Tímea, és a nyár elején szakedzői diplomát szerző Király Lili. Az U20-as válogatottban szereplő Kocsis Fanni és a betegségei után gyógyuló László Boróka szerződésének második éve is életbe lép. Jövőre is fekete-fehérben küzd a pályán a legutóbbi szezonban három aranyat is gyűjtő, U18-as válogatott Pusztai Petra, valamint az U23-as 3x3-as válogatott játékosa, Suppán Anna. Szintén a keret tagja a hosszú sérülés után tavasszal visszatérő saját nevelésű játékosunk, Zana Klaudia.


A tavalyi együttesből távozik Pál Szandra és Szabó Flóra, akik más élvonalbeli együttesnél folytat-ják pályafutásukat. A két Csata-lány, Boros Dorka és Lelik Réka sem marad, Dorka visszatér a ter-vek szerint amatőr csapatot indító Csata DSE-be, Réka pedig azt jelezte a vezetőség felé, hogy más élvonalbeli klubnál folytatja pályafutását.

 

Visszatér ugyanakkor a BEAC kötelékébe az irányító Pusztai Sára, aki kislánya januári születését követően már a tavasz végén bekapcsolódott csapatunk edzésmunkájába. Kettes posztra érkezik a szolnoki születésű, az előző évadban a PINKK csapatában szereplő Szabó Dóra, akit többen is jól ismernek, hiszen ő is tagja az U23-as 3x3-as válogatottnak. A tervek szerint négyes posztra érkezik még egy fiatal magyar kosaras, ennek ügyében már folyamatban vannak a tárgyalások a kiszemelt játékossal és klubjával.


Ahogy az a fentiekből is kiderül, a klub továbbra sem tér le a filozófiájaként vallott útról, vagyis kizárólag magyar, és zömében fiatal játékosokkal szeretnénk a jövő évben is bizonyítani, hogy he-lyünk van a legjobbak között.

 

A csapat szakmai irányításáért a továbbiakban is Balogh Judit felel, aki az U18-as válogatottal jövő héten kezdi meg a felkészülést a nyári világversenyekre. Segítőjeként most debütál másodedzőként az akítv pályafutásával a nyáron felhagyó Vajda Anna, aki jelenleg a többek között Kocsis Fannit soraiban tudó U20-as válogatott edzőjeként dolgozik.

 

Lányaink a nyári válogatott szereplések lezárultát követően, augusztus második felében kezdik majd a közös felkészülést a 2017-2018-as idényre.

Hajrá BEAC!


A BEAC Újbuda jelenlegi kerete a 2017-2018-as szezonra:

- Barnai Judit
- Gocsman Ágota
- György Tímea
- Király Lili
- Kocsis Fanni
- László Boróka
- Pusztai Petra
- Pusztai Sára
- Süle Krisztina
- Suppán Anna
- Szabó Dóra
- Zana Klaudia


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: