Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

A második kalapban a magyar válogatott a 2019-es Eb-selejtezők sorsolásánál

2017.07.03. 15:18 | Magyar válogatott

A FIBA az európai klubcsapatok számára kiírt versenysorozatai mellett a 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezősorozatának csoportbeosztását is elkészíti kedden.


A 2019-es Európa-bajnokság selejtezőjében történő részvételre 34 csapat jelezte igényét. Ebből a két év múlva esedékes kontinenstorna két házigazdája, Szerbia és Lettország alanyi jogon résztvevő lesz. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 32 válogatott küzd 14 szabad helyért a selejtezők során. A válogatottakat nyolc darab négyes csoportba sorsolják.

 


A FIBA négy darab nyolcas kalapot állított össze. Az első kalapban a közelmúltban véget ért Európa-bajnokság első nyolc helyezettje található. Mivel innen Lettország házigazdaként alanyi jogon résztvevő, így a nyolcadik csapatnak Oroszországot tették be a nemzetközi szövetség illetékesei. A második kalapban a csehországi kontinenstornán résztvevő többi gárdát találjuk. Ennek megfelelően ide nyert besorolást Magyarország is. Bár a végleges versenykiírást még nem tette közzé a FIBA, de a nyolc csoport és a 14 szabad hely józan számítások szerint azt jelenti, hogy a nyolc csoportgyőztes és a hat legjobb csoportmásodik kvalifikálja magát a 2019-es Eb-re.


A selejtezők lebonyolítása nem változik. 2017-ben november 6. és 16. között, míg 2018-ban február 5. és 15., illetve november 12. és 22. között lesznek a válogatott összetartások és ekkor rendezik a selejtezőmérkőzéseket is. 


A kalapok beosztása:


1. kalap: Spanyolország, Franciaország, Belgium, Görögország, Törökország, Olaszország, Szlovákia Oroszország.


2. kalap: Ukrajna, Magyarország, Csehország, Szlovénia, Fehéroroszország, Montenegró, Izrael, Svédország.


3. kalap: Horvátország, Románia, Nagy-Britannia, Lengyelország, Hollandia, Izland, Litvánia, Németország.


4. kalap: Finnország, Bulgária, Bosznia-Hercegovina, Portugália, Észtország, Svájc, Albánia, Macedónia

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: