Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Nehéz csoportban a magyar válogatott a 2019-es Eb-selejtezőjében

2017.07.04. 19:43 | Magyar válogatott

A FIBA kedden a klubcsapatok számára kiírt sorozatai mellett megtartotta a 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását is. A magyar válogatott Oroszország, Litvánia és Albánia mellé került.


A kalapok beosztásáról készített összeállításunkban már kiemeltük, hogy tavasszal összesen 34 válogatott jelezte részvételi szándékát a selejtezősorozatban. Közülük a 2019-es kontinenstorna két házigazdája, azaz Lettország és Szerbia alanyi jogon résztvevője lesz az Európa-bajnokságnak. Ez azt jelenti, hogy 14 szabad helyért 32 válogatott fog küzdeni a selejtezőben. A csapatokat nyolc darab négyes csoportba sorsolták. A csoportgyőztesek és a hat legjobb mutatóval rendelkező második helyezett kvalifikálja magát a kontinenstornára.

 


A magyar válogatott a C-csoportba került és kifejezetten nehéz riválisokat kapott. A mieink a második kalapból várták a sorsolást, tehát az egyértelmű volt, hogy egy magasabban rangsorolt válogatottra lehet számítani. Ez végül az Európa-bajnokságon a negyeddöntőről lemaradó, de ettől függetlenül bombaerős Oroszország lett. A harmadik kalapból pedig az egyik, ha nem a legnehezebb ellenfelet, Litvániát kapta a magyar csapat. A litvánok ugyan egy sérülésektől tizedelt csapattal csúnyán elrontották a 2017-es Eb-selejtezőjét, de ettől függetlenül a nagy hagyományaik mellett most is kiváló játékosaik vannak. A csoport negyedik tagja Albánia, akik a 2017-es kontinenstornát megelőző selejtezősorozatban nem tudtak mérkőzést nyerni.


A többi csoportot szemlélve is lesznek érdekes párosítások. A címvédő Spanyolország Ukrajnával, Hollandiával és Bulgáriával került egy négyesbe. A 2017-es ezüstérmes Franciaország Szlovéniával, Romániával és Finnországgal méri össze az erejét. A bronzérmes Belgium mellé pedig Csehországot, Németországot és Svájcot sorsolták. Kifejezetten érdekesnek ígérkezik még a H-csoport, ahol Olaszország mellett Svédország, Horvátország és Macedónia található.


A selejtezők lebonyolítása nem változik, az új rendszerrel maximálisan elégedett volt a FIBA. 2017-ben november 6. és 16. között, míg 2018-ban február 5. és 15., illetve november 12. és 22. között lesznek a válogatott összetartások és ekkor rendezik a selejtezőmérkőzéseket is.


A csoportok beosztása


A-csoport: Bosznia-Hercegovina, Izland, Montenegró, Szlovákia
B-csoport: Észtország, Lengyelország, Fehéroroszország, Törökország
C-csoport: Albánia, Litvánia, Magyarország, Oroszország
D-csoport: Portugália, Nagy-Britannia, Izrael, Görögország
E-csoport: Finnország, Románia, Szlovénia, Franciaország
F-csoport: Bulgária, Hollandia, Ukrajna, Spanyolország
G-csoport: Svájc, Németország, Csehország, Belgium
H-csoport: Macedónia, Horvátország, Svédország, Olaszország


A magyar válogatott tervezett menetrendje


2017. november 11., szombat
Litvánia - Magyarország


2017. november 15., szerda
Magyarország - Albánia


2018. február 10., szombat
Magyarország - Oroszország


2018. február 14., szerda
Magyarország - Litvánia


2018. november 17., szombat
Albánia - Magyarország


2018. november 21., szerda
Oroszország – Magyarország

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: