Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Hazánkban is népszerű légiósok keltek el

2017.07.06. 11:13 | Olaszország

Pörög az átigazolásai piac. Az elmúlt két hétben több olyan játékost is bejelentettek nyugat-európai klubok, akik hazánkban is kiváló teljesítményt nyújtottak. Körkép az elmúlt hetek átigazolásairól.


Először Olaszországba utazunk, ahol a napokban vált hivatalossá, hogy a bajnok Lucca együttesében folytatja pályafutását Binta Drammeh. Az elmúlt két szezont Magyarországon töltő svéd válogatott játékos a soproni csapat utolsó decemberi mérkőzésén szenvedett súlyos térdsérülést. Az olasz klub közleményéből kiderül, azzal számolnak, hogy már október elején a szezon első tétmeccsein pályára léphet Drammeh. A luccai együtteshez kapcsolódó hír, hogy egy korábbi támogatójuk névadónak lép elő és így jövőre Le Mura Spring néven kell majd keresni őket. Ez azért fontos bejelentés számukra, mivel a bajnoki cím ellenére a Lucca elmarad lehetőségekben a Schio, a Ragusa vagy éppen a Reyer Venezia mellett.

 


Szintén Olaszországba igazolt a PEAC húzóembere Jessica Kuster. A következő évadban a Passalacqua Ragusa gárdáját erősíti majd. Az amerikai játékos kiemelkedő teljesítményt nyújtott a pécsieknél, a bajnokságban 16.9 pont, 7.4 lepattanó, 2 gólpassz, az Európa Kupában 13.1 pont, 5.8 lepattanó és 1.8 gólpassz volt az átlaga. Kuster egy olyan csapathoz kerül, mely tavaly nagy reményekkel vágott neki az évnek, de elrontották a bajnoki szereplésüket. Az előttünk álló évadban viszont szeretnének javítani. A tavalyi csapatból a teljes olasz magot (Lia Valerio, Gaia Gorini, Chiara Consolini, Laura Spreafico, Alessandra Formica) megtartották. Marad a spanyol center Astou Ndour, míg Kuster mellett új érkező Dearica Hamby és Maria Miccoli.


Franciaországban folytatjuk európai körképünket, hiszen a bajnoki élvonal újonca igazi győri különítménnyel vág neki a szezonnak. A La Roche Vendée Basket színeiben szerepel ugyanis Tamara Radocaj és Milica Ivanovic. Radocaj a győri szezonok után Oroszországban a Vologda együttesében pattogtatott. A francia csapatnak Caroline Heriaud személyében van egy 21 éves fiatal és tehetséges irányítója, akit a 3x3-as szakágból is ismerhetünk. Mellé kerestek egy nemzetközi rutinnal rendelkező tapasztalt karmestert. Ivanovic Portugáliában és Németországban is szerepelt a győri időszak után. Az elmúlt évadot az Angers együttesénél töltötte, ahol sérülések miatt mindössze 10 meccsen játszott. A francia élvonal újonca Kristen Mann személyében még egy légióst bejelentett.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: