Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Bemutatta keretét Ausztrália a 2017-es Ázsia-bajnokságra

2017.07.07. 13:04 | Ausztrália

Az ausztrál válogatott szakmai stábja kijelölte utazó keretét a 2017-es Ázsia-bajnokságra, melyet július 23. és 29. között rendeznek Indiában.

 

Fotó: wnbl.com.au

Fotó: wnbl.com.au


Ahogy arról korábban már hírt adtunk, Ausztrália és Új-Zéland az idei évtől a FIBA Ázsia-bajnokságon szerepel többek között Kína, Japán és Dél-Korea mellett. Ez lényegesen nagyobb kihívás, mint az Óceáni-bajnokság, amely lényegében egy kuparendszerű párharc volt a két válogatott között. Az Ázsia-bajnokságról az első négy helyezett kvalifikál a 2018-as Világbajnokságra, ami azt jelenti, hogy nagy tét mellett küzdenek a csapatok az indiai Bengaluru-ban zajló tornán. Ennek megfelelően minden válogatott erős kerettel készül.

 


Az ausztráloknál ott lesz a keretben a rutinos klasszisok közül Abby Bishop, Marianna Tolo és Belinda Snell. A honosítottjuk pedig Kelsey Griffin lesz ezen a tornán, aki profi karrierjét még hazánkban kezdte és 2015 óta már ausztrál állampolgár. Természetesen ez a torna arra is jó az ausztrálok számára, hogy a következő évek csapatainak alapjait le tudják rakni. Stephanie Cumming és Sara Blicavs személyében a Dandenong Rangers két meghatározó játékosa szintén főszereplő lehet az indiai tornán. Most debütál Lauren Mansfield a felnőtt csapatban, de a Rióban jó teljesítménnyel bemutatkozó Tessa Lavey szintén már a jövő embere.


Az ausztráloknál érdekesség, hogy a tavasszal kinevezett szövetségi kapitány Sandy Brondello nem tudta összeegyeztetni a WNBA-s kötelezettségeivel az Ázsia-bajnokságon való részvételt. A Phoenix Mercury vezetőedzőjeként ezt nehéz is lett volna megtennie, így személyesen nem tud részt venni a tornán. A szakmai stáb tagjai, Brondello férje és a Jekatyerinburg vezetőedzője Olaf Lange, a csapatvezető Penny Taylor, illetve a válogatottal tartó két másik szakember Cheryl Chambers és Paul Goriss irányítják majd a csapatot Indiában.


Az ausztrál válogatott kerete a 2017-es Ázsia-bajnokságra: Tessa Lavey, Alexandra Bunton, Lauren Mansfield, Madeleine Garrick, Stephanie Blicavs, Kelsey Griffin, Katie Ebzery, Laura Hodges, Belinda Snell, Abby Bishop, Marianna Tolo és Sara Blicavs.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: