Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Az Euroliga történetének legjobb játékosát keresik, Iványi Dalma is a 32-es listán

2017.07.11. 08:31 | EuroLiga

Annak érdekében, hogy a nyári holtszezonban is pörögjenek a női kosárlabda Euroliga közösségi felületei, a FIBA egy játékra invitálja a szurkolókat. A női kosárlabda Euroliga 1996 óta íródó történetének legjobb játékosát keresik.

 


A FIBA kommunikációs csapata az általuk „modern érának” nevezett időszakból 32 nevet tartalmazó listát állított össze. Ezen a játékosokat posztok szerint állították párokba és az Euroliga három nagy elérésű közösségi oldalán (Facebook, Twitter, Instagram) szurkolói reakciókkal lehet szavazni, hogy egyes párokból kik lépjenek tovább. Az első körben augusztus 10-ig minden nap egy-egy pár szerepel a közösségi oldalakon. Ezt követően jön majd a második és a harmadik kör. A legjobb játékost szeptember 12-én hirdetik ki.

 


Magyarországról Iványi Dalma szerepel ebben a játékban. A pécsiek legendás irányítója 176 Euroliga mérkőzésen szerepelt pályafutása során és ezeken összesen 957 gólpasszt ért el, mellyel jelenleg második a sorozat örökranglistáján Laia Palau mögött. A spanyol irányító 235 mérkőzésen 1133 gólpassznál tart. Iványi Dalma párnak Celine Dumerc-et kapta a FIBA játékában.


Magyar érdekeltség természetesen még van a listán, hiszen Zuzana Zirkova fontos éveket töltött Sopronban, míg Maria Stepanova (Pécs) és Jurgita Streimikyte (Sopron) rövid ideig erősítették pályafutásuk során Euroliga csapatainkat.

 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: