Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Horvátországban szerepel az U16-os válogatott

2017.07.14. 23:33 | Utánpótlás hírek

Szombaton és vasárnap 18 órától Horvátországban Slavonski Brod városában lép pályára a győri EYOF-ra és a bourges-i U16-os Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott.

 

Fotó: Sándor Ádám - facebook.com/U16WHUN2017/

Fotó: Sándor Ádám - facebook.com/U16WHUN2017/


Mészárosné Kovács Andrea csapata múlt hétvégén Franciaországban mutatkozott be idén nyáron. Három kifejezetten jó, előremutató mérkőzést vívott válogatottunk. A következő ellenfél Horvátország lesz. Sándor Ádám technikai vezető lapunknak elmondta, hogy Angyal Barbara, Boros Berta, Boros Júlia, Budácsik Dorottya, Dombai Réka, Madár Eszter, Mányoky Réka, Szirony Dorina, Tóth Franka, Varga Alíz, Vári Zita és Wentzel Nóra összeállításban utazott el a csapat a hétvégi mérkőzések helyszínére.

 


Pénteken este edzést is vezényelt a szakmai stáb Slavonski Brod városában. A lányok időbeosztása ezekben a napokban sűrű, hiszen egy hét múlva már kezdődik az EYOF. Csütörtökön került sor a ruhapróbára, majd Horvátországból visszatérve már nem sok lehetőség marad készülni. Hiszen a budapesti eskütétel után együtt utazik a magyar ifjúsági olimpiai csapat Győrbe az EYOF helyszínére.


A horvát válogatottat jól ismerhetjük, hiszen rendszeresen mérkőznek velük korosztályos csapataink. Már az U14-es Slovenia Ball tornáról is lehetnek emlékek a legjobbjaikról. Jól felkészített rivális, akikkel hagyományosan értékes meccseket lehet vívni.

 

Déli szomszédaink tavaly kifejezetten jó nyarat zártak. Az U16-os Európa-bajnokságon Udinében 5. helyen végeztek. Kivívták az EYOF-on való részvételt ezzel, de ők a győri tornát kihagyják. A horvátok ettől függetlenül igen korán, június 10-én kezdték a felkészülést, mely során a mieink mellett Törökországgal és Szlovéniával vívnak edzőmeccseket. Az EYOF ideje alatt pedig Szerbiába utaznak, három meccs vár rájuk ekkor. Innen már Bourges felé veszik az irányt, ahol augusztus 4-én kezdődik a kontinenstorna. A horvátok a mieinkkel ellentétes ágon vannak, így a keresztjáték második fordulója előtt nem találkozhatunk velük.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: