Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Sopronban készül az U18-as válogatott

2017.07.14. 08:33 | Utánpótlás hírek

A múlt hétvégi Franciaország elleni mérkőzések után Sopronban folytatja felkészülését az udinei U19-es Világbajnokságra és a soproni U18-as Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott. Az előttünk álló napokban három találkozó is vár Balogh Judit együttesére.

 


A magyar válogatott június 26. óta készül együtt és ez lesz a második hétvége, amikor felkészülési találkozók is szerepelnek a lányok programjában. Múlt héten a francia U19-es válogatott ellen kifejezetten értékes tapasztalatokkal szolgáló hasznos mérkőzéseket vívott csapatunk. Akik figyelték a statisztikákat rövid összeállításaink végén, láthatták, hogy nem lépett pályára Gereben Lívia. Béki Gábor a válogatott technikai vezetője lapunknak elmondta a csütörtöki edzés után, hogy kisebb sérülése után Lívia még pihentetve volt, de most már együtt dolgozik a csapattal és a remények szerint a hétvégén pályára léphet. Ez az utolsó hétvége az udinei U19-es Világbajnokság előtt, a résztvevő válogatottaknál, így a magyarnál is, az utazó keret is kijelölésre kerül.

 


Sopronba Törökország és Horvátország U18-as válogatottja érkezik még erre a hétvégre. Az eredeti tervek egy négycsapatos tornáról szóltak volna, de korábban a csehek lemondták a részvételt. Ennek ellenére válogatottunk három mérkőzést játszik, hiszen pénteken és szombaton 18 órától Törökország, majd hétfőn 11 órától Horvátország lesz az ellenfél. Vasárnap 18 órától egy török-horvát meccset is megrendeznek.


Néhány mondatban érdemes megismerkedni a riválisainkkal. A törökök, akik tavaly az U18-as korosztályban a 8. helyen zártak, június 8-án kezdték a felkészülést. Ők jártak Csehországban és Franciaországban egy-egy tornán. A horvátok június 10-én kezdtek, nekik a programban szerepelt ugyanaz a cseh torna, mint a töröknek. Emellett pedig az íreket fogadták. A horvátok a tavalyi nyarat igen sikeresnek értékelték, hiszen az U16-os válogatottjuk az 5. lett az A-divízióban, az U18-as pedig a 12. helyen végzett a soproni Eb-n. Mindkét csapat elleni mérkőzések azért is hasznosak, mivel a törökökkel egy csoportban leszünk a soproni kontinenstornán, míg a horvátok a mi águnkon szerepelnek. A keresztjáték első körében akár ellenfelek is lehetnek.


A program


Július 14., péntek
18:00 Magyarország – Törökország


Július 15., szombat
18:00 Magyarország – Törökország


Július 16., vasárnap
18:00 Törökország – Horvátország


Július 17., hétfő
11:00 Magyarország – Horvátország

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: