Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Az 5. helyért játszhat a magyar válogatott az U20-as Eb-n

2017.07.15. 18:04 | Utánpótlás hírek

A magyar válogatott meggyőző teljesítménnyel 87-66-ra legyőzte Belgiumot a Portugáliában U20-as A-divíziós Európa-bajnokságon. Válogatottunk ezzel az 5. helyért játszhat a torna záró napján. Az ellenfél Olaszország lesz.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


Török Ágnes és Kuttor Enikő találatai vezették fel a mérkőzést, majd Dubei Debóra triplájával már 7-3-ra vezettünk kevesebb, mint két perc játék után. A folytatásban riválisunk egyenlített, de ezt követően Aho Nina két találata újra előnyhöz juttatta a magyar válogatottat. Remek teljesítményt nyújtott a magyar csapat. A védekezést dicséri, hogy 7 eladott labdája volt a belgáknak és ezek többségét a mieink kényszerítették ki. Emellett a pontok is megoszlottak, hiszen az első negyed folytatásában Kiss Angelika, Studer Ágnes és Weninger Virág is betalált. Végül 10 perc után 21-13-as előnyben voltunk. Vezetett válogatottunk a lepattanócsatában és kétszer annyi gólpasszunk volt, mint a belgáknak.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

 


A második negyed elejét pontszegény játék jellemezte. Mindössze egy belga mezőnykosár született két és fél perc alatt. Ezt követően azonban belelendültek a magyar lányok. Dubei, Kiss és Török találatai után 28-18-nál riválisunk időkérése miatt állt a játék. A belgáknak egy felzárkózása volt, amikor 30-26-nál látótávolságba értek. A magyar csapatnál eközben egy ütközés után le kellett cserélni Studer Ágit, aki már nem tért vissza ezen a mérkőzésen. Dubei és Török kiváló megoldásai gyorsan visszaállították különbséget. A félidő utolsó 44 másodperce pedig egészen extrán sikerült. Előbb Markó Dorina értékesített egy triplát, majd Aho Nina 2+1-es megoldása azt jelentette, hogy 45-35-ös előnyben vonulhattak a mieink a szünetre.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


A félidőben 56,7%-os mezőnymutatóval rendelkezett válogatottunk, 30-ból 17 kísérlet sikeresnek bizonyult. Emellett továbbra is minden fontos mutatóban jobban állt Cziczás László együttese. A harmadik negyedben is folytatódott válogatottunk remek sorozata. Ezt a szakaszt 8-0-val indították a mieink. Török 2+1-es megoldása és Aho Nina triplája mellett Kuttor Enikő értékesített két büntetőt. 53-35 után ugyan a belgák is bemutattak egy 7-0-s futást, de a játék képe alapján nem forgott veszélyben magabiztos vezetésünk. A 20 pontos különbséget Aho Nina büntetőivel 63-42-nél sikerült átlépni. Innentől kezdve már stabilan 20 egység környékén állandósult a magyar előny.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


Az utolsó 10 percnek 68-50-ről vágtak neki a csapatok. Kuttor triplája vezette fel ezt a szakaszt. Ellenfelünk négy percig nem talált be és ez idő alatt egy 8-0-s futással 76-50-re módosult az állás. Amikor Weninger 2+1-es helyzete célt ért, 81-53-nál jegyezhettük fel a legnagyobb differenciát. Az utolsó 5 percben az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok is pályára kerültek. A magyar válogatott remek teljesítménnyel 87-66-os győzelmet aratott és így készülhet az 5. helyért kiírt találkozóra, ahol vasárnap - a tervek szerint 18 óra 45 perces kezdéssel - Olaszország lesz az ellenfél.


Eredmény
Magyarország U20 – Belgium U20 87-66 (21-13, 24-22, 23-15, 19-16)


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: