Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Belgium ellen az 5-8. helyért folytatja a magyar válogatott

2017.07.15. 11:28 | Utánpótlás hírek

Szombaton az 5-8. helyért zajló csatározásokkal folytatódik az U20-as Európa-bajnokság a magyar válogatott számára. A portugáliai tornán csapatunk 15 órától Belgium ellen lép pályára.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


A belgákkal sokszor szoktunk találkozni korosztályos tornákon, hiszen az Emma Meesseman – féle extra csapataikat leszámítva jellemzően abban a dimenzióban mozognak, melyben a mieink is. Tavaly például az U18-as Európa-bajnokságon Sopronban velük vívtuk azt az emlékezetes mérkőzést az 5. helyért, melynek megnyerésével válogatottunk megszerezte a jogot az udinei U19-es Világbajnokságon történő részvételre.

 


Azt a tavalyi soproni mérkőzést azért is érdemes kiemelni, hiszen a belgák két húzóembere Laura Henket és Laure Resimont annak a csapatnak is tagja volt. Resimont neve mellé átlagban 14.2 pont, 3.6 lepattanó került ezen a tornán mérkőzésenként, míg Henket esetében ezek a mutatók: 13.2 pont, 7 lepattanó. Óriási fegyvertény, hogy 4-es, 5-ös posztra egy generációban két ilyen ponterős és jó képességű játékosa van egy nemzetnek egy adott generációban. Mellettük egy kisember, Elise Ramette és a remek adottságokkal rendelkező Bethy Mununga határozzák meg a belga válogatott játékát. Ők kívülről is veszélyesek.


A belgák egy harcias kosárlabdát bemutató csapat, akik folyamatosan mennek előre, nagy hátrányban sem adják fel. Kiemelkedő alapképességekkel nem rendelkeznek, de szívósan védekeznek és figyelmezetten játszanak támadásban. Az előbb kiemelt extra játékosaik pedig meg tudják hozni azokat a villanásokat, amivel lehet esélyük jobb gárdák ellen. Ha egy csapat elveszíti a ritmusát a belgák ellen, akkor pokolian nehéz dolga van. Különösen, ha aktuális riválisunk jól dob távolról. Árulkodó, hogy még az orosz csapat sem tudta menedzselni ellenük a 15 pontos előnyét.


A magyar válogatott a negyeddöntőben a várakozások szerinti meccset hozott a spanyolokkal. Dicséretes, hogy három negyedben is sikerült kiegyenlítetté tenni a játékot. Abban a bizonyos harmadik negyedben megmutatták azt a spanyolok, hogy miért méltatja őket az egész kontinens. Sebességben, befejezésekben olyan szintet hoztak, amit ebben a korosztályban senki nem tud. Volt a magyar válogatottnak 20 eladott labdája, amiből 19 pontot ért el a spanyol együttes. Ehhez jött egy 33%-os mezőnymutató, 60-ből 20 kísérletünk lett sikeres. A belgák ellen kevesebb eladott labdával a torna első felében mutatott dobóformát idézve, reális győzelmi esélyek lehetnek.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: