Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

A magyar válogatott 5. helyen zárt az U20-as Európa-bajnokságon

2017.07.16. 20:49 | Utánpótlás hírek

Az előkelő 5. helyet szerezte meg a magyar válogatott a portugáliai U20-as A-divíziós Európa-bajnokságon.

 

 

A torna záró napján rendezett helyosztó mérkőzésen a magyar csapat 78-73-ra győzte le Olaszországot. Fordulatos, pontgazdag csatát vívott a két együttes. Dubei Debóra 23, Aho Nina 18, míg Török Ágnes és Studer Ágnes 15-15 ponttal vette ki a részét a sikerből. Dubei emellett leszedett 10 lepattanót, Studer pedig 11 gólpasszt osztott ki és ezzel mindketten dupla-duplát értek el. A mérkőzés első 15 perce a mieinknek sikerült jobban, majd 9 pontos előnyünk után a félidőre 36-31-re fordítottak az olaszok. A magyar csapatban ezen a találkozón az egyik meghatározó játékos Weninger Virág nem léphetett pályára, de a félidei hátrány ellenére válogatottunk nem adta fel és a nagy küzdés meghozta a sikert a folytatásban.


Részletes beszámoló ITT olvasható

 

 

 

A harmadik negyedben még 45-36-ra ellépett riválisunk, de innen kiváló távoli dobásokkal sikerült újra magunkhoz ragadni a vezetést. A harmadik 10 percben négy triplát is értékesített válogatottunk. Összesen pedig 12 távoli dobás ért célt. Dubei hét triplát jegyzett, míg Studer és Aho kettőt-kettőt. Mellettük pedig Török is megvillant egyszer. A záró szakasznak 53-50-es előnyről vághattunk neki. Az utolsó 10 percet két-két magyar és olasz hárompontos vezette fel. Ezt követően azonban a magyar lányok maradtak lendületben és az utolsó négy percbe fordulva 71-62-re szakadtunk el.

 

Izgalmak az előnyünk ellenére maradtak a hajrára. Riválisunk ugyanis jól szedte a lepattanókat és ebből építkezve két bravúros találattal 71-67-re kapaszkodtak fel. Ekkor ráadásul - egy kicsit talán szigorúan - befújtak egy sportszerűtlent Studer ellen. Szerencsére ebből a szituációból csak egy pontot szereztek az olaszok. A játékvezetők következetesen ellenfelünknél egy ítéltek egy hasonló helyzetben sportszerűtlen hibát az utolsó percben. Ebből mi három pontot tudtunk csinálni, így két támadásnyira nőtt különbség a felek között. Egy hármas még 74-71-re felhozta riválisunkat, de az utolsó 15 másodpercben Studer és Aho is magabiztosan értékesítette a büntetőket, így válogatottunk 78-73-as győzelemmel szerezte meg az 5. helyet.

 

Gratulálunk a kiváló eredményhez!


Részletes beszámoló ITT olvasható

 

Eredmény

Magyarország U20 - Olaszország U20 78-73 (19-15, 12-21, 22-14, 25-23)

 

Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: