Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

A magyar válogatott megszerezte az 5. helyet az U20-as Európa-bajnokságon

2017.07.16. 20:58 | Utánpótlás hírek

Egy fordulatos mérkőzésen a magyar válogatott 78-73-ra legyőzte Olaszországot és ezzel megszerezte az 5. helyet a 2017-es U20-as A-divíziós Európa-bajnokságon.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


Kedvezőtlen előjellel indult a mérkőzés, hiszen Weninger Virág belázasodott és nem léphetett pályára. Studer Ágnes két büntetője vezette fel az összecsapást. Az első percekben fej-fej mellett haladt a két együttes. A játékrész közepéhez érkezve Studer ás Törög Ágnes triplái után sikerült ellépni 15-8-ra. Ezt követően az olaszok 15-13-ra felzárkóztak, de pár pont maradt az előnyből. 10 perc után 19-15-re vezettek a magyar lányok. A statisztikát szemlélve azt láthattuk, hogy egy árnyalattal jobban dobnak az olaszok, de a lepattanócsatában nem alakult ki nagy különbség és volt három szerzett labdánk, amiből 7 pontot tudtunk elérni.

 


A második negyed elején Dubei Debóra három triplájával egészen 28-19-re léptünk el. Az olaszoknak gyorsan időt is kellett kérniük. A folytatásban támadásban megtört a lendület. Közel 5 percig nem találtunk be és ez idő alatt 28-28-nál egyenlített riválisunk. Az olaszok kifejezetten jó napot fogtak ki támadásban. Az ezt megelőző hat fellépésük alkalmával átlagban öt triplát értek el meccsenként. Most ezt a számot már a félidőig teljesítették. Éppen az ötödik sikeres hárompontosukkal módosult 36-30-ra az állás. A félidőt azonban Bach Boglárka büntetője zárta, amivel 36-31-re feljöttünk. Nem nézett ki igazán jól a félidei statisztika. Azon túl, hogy az olaszok 24-18-ra vezettek a lepattanónkban, közel 42%-ra tornázták fel a mezőnymutatójukat. Nálunk ez 27,3% volt, ami 33 kísérletből mindössze 9 sikeres vállalást jelentett.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


A harmadik etap két olasz büntetővel indult, de ezt követően Dubei újabb triplájával és Török villanásával 38-36-nál felzárkóztunk. A következő percek azonban a riválisunknak sikerültek jobban. Kifejezetten nagy iramú találkozót láthattunk, ahol jó dobóformát mutattak a csapatok. Az olaszok 45-36-nál már 9 pontos előnnyel gazdálkodhattak, de a folytatásban Aho két triplája 26 másodperc alatt teljesen nyílttá tette a meccset. Lélektanilag a legjobb pillanatban érkeztek ezek a villanások, hiszen az olaszok nem tudták kétszámjegyűre növelni az előnyüket. A fordításra sem kellett sokat várni, 51-45-nél 15-0-s sorozatban voltunk. Nem ért el ellenfelünk mezőnykosarat a harmadik etapban hat percen át. A negyed hajrájában azonban egy 2+1-es helyzetet értékesítettek és ezzel 53-50-re kapaszkodtak fel.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


A negyedik etap elején igazi triplaesőt láthattunk, két-két sikeres vállalás jött mindkét oldalról. Nagy kérdés volt, hogy ebből a felfokozott állapotból melyik csapat tud előbb megnyugodni és higgadtabb támadásokat vezetni. Ez a magyar válogatott lett, 59-56 után Török és Kiss Angelika jó helyzetfelismerésével 63-56-os előnyre tettünk szert. Gyors olasz időkérés ellenére 66-56-nál elérte a lélektani 10 pontot az előnyünk. Két triplával faragtak a hátrányukon az olaszok, de erre Studer és Török válaszolt. Studer hárompontosa a 12. sikeres távoli vállalásunk volt ezen a délutánon, ami kiemelkedő. Az olaszok 71-62-nél három perccel a mérkőzés vége előtt így ismét időt kértek.

 

Fotó: FIBA


Izgalmak az előnyünk ellenére maradtak a hajrára. Riválisunk ugyanis jól szedte a lepattanókat és ebből építkezve két bravúros találattal 71-67-re kapaszkodtak fel. Ekkor ráadásul - egy kicsit talán szigorúan - befújtak egy sportszerűtlent Studer ellen. Szerencsére ebből a szituációból csak egy pontot szereztek az olaszok. A játékvezetők következetesen ellenfelünknél egy ítéltek egy hasonló helyzetben sportszerűtlen hibát az utolsó percben. Ebből mi három pontot tudtunk csinálni, így két támadásnyira nőtt különbség a felek között. Egy hármas még 74-71-re felhozta riválisunkat, de az utolsó 15 másodpercben Studer és Aho is magabiztosan értékesítette a büntetőket, így válogatottunk 78-73-as győzelemmel szerezte meg az 5. helyet. 

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


A pontgazdag találkozón Dubei Debóra 23, Aho Nina 18, míg Török Ágnes és Studer Ágnes 15-15 ponttal vette ki a részét a sikerből. Dubei emellett leszedett 10 lepattanót, Studer pedig 11 gólpasszt osztott ki és ezzel mindketten dupla-duplát értek el. Az esti eredményhirdetés során azt is megtudhattuk, hogy Studer Ágit beválasztották a torna All-Star ötösébe.

 

Eredmény

Magyarország U20 - Olaszország U20 78-73 (19-15, 12-21, 22-14, 25-23)

 

Statisztika

 


Hozzászólások

1. Ilona Kázsmér
2017. 07. 18. 13:45
Nagyon szép siker, gratulálok a lányoknak. Talán még jobb eredmény is elérhető lett volna, ha a vezető edző több játék lehetőséget biztosított volna néhány kúlcs játékosnak- Pl. a 14-es Kuttornak aki azu utolsó meccseken kb. 10 perceket kapott csak annak ellenére, hogy korábban már bizonyított. Erthetetlen.!? Semmivel sem hibázott többet mint a kezdő társai, sehol sem szokták a kezdő ötöst szétszedni ill.megbontani.
2. kovács bulcsu
2017. 07. 18. 17:44
igaza van ilonának! miért kell személyeskedni egy edzőnek olyan játékossal aki már neki is bzonyitott, de amerikában sem lett kutya játékos? veszekedéseket gerjesztett a saját stábjában rossz szájizzel léptek pályára játékosai.olyan játékossal szorakozott aki a felkészülés alatti meccseken dupld-duplákat csinált és a tornán is a jok között volt az elején amig ki nem kezdte.mi lett volna ha hadja játszani????:
3. kovács bulcsu
2017. 07. 18. 17:46
mkosz -nak mi a véleménye???
Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: