Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Spanyolország címvédésre készül ez U20-as Európa-bajnokság döntőjében

2017.07.16. 19:02 | Utánpótlás hírek

Vasárnap este 20 óra 45 perctől rendezik a portugáliai Matosinhos-ban az U20-as A-divíziós Európa-bajnokság döntőjét, mely során Spanyolország és Szlovénia csap össze.


Két olyan csapat mérkőzik a fináléban, akiket láthattunk a magyar lányok ellen. Spanyolország egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből. Sokszor, sok helyen megjelent már, hogy náluk a képzési rendszerből adódóan erre a korcsoportra olyan érett kosárlabdát bemutató csapatok formálódnak évről évre, melyekkel még a további tradicionális nagy nemzetek sem tudják felvenni a versenyt.

 


A spanyolok toronymagasan a legjobb százalékkal dobnak a mezőnyből. Hat meccs után 47,5%-os mutatójuk van, ami kiemelkedő adat. A felnőtt Európa-bajnokságon a dobogós csapatok zártak 42-44%-os mutatóval. Emellett a védekezésük kiemelkedő, rengeteg szerzett labdájuk van és ebből tudnak futni. Nagy iramot diktálnak, amiben rendre elfáradnak a riválisaik. A döntéshozatal gyorsasága és minősége is extra a játékukban, ami így összességében garantálja a fölényüket.


Ahogy a torna menete alakult, a sportág közvéleménye úgy tartotta, hogy idén az orosz csapat lehet az, amelyik megszorongatja a spanyolokat. Ez ugyanakkor nem történt meg. Sima lett az elődöntő és ezek után óriási kérdés, hogy Szlovéniának lehet-e arra esélye, hogy szorossá tegye a finálét. A szlovénoknál az a szerencsés helyzet állt elő, hogy Annamaria Prezelj, Zala Friskovec és Larisa Ocvirk személyében három olyan játékosuk van, akik nagyon szép jövő előtt állnak. Ráadásul kifejezetten nagy meccsrutinnal rendelkeznek. A szakmai stáb pedig egy kiváló szellemiségű közeget tudott kialakítani körülöttük. A szlovén csapat erőssége a triplák mellett a jól szervezett védekezés. Fontos, hogy meg tudják törni riválisaik lendületét. Erre a spanyolok ellen óriási szükségük is lesz.


Nem lehet elmenni a lélektani tényezők mellett a döntő kapcsán, hiszen nagy kérdése ennek az estének, hogy hisz-e a sikerben Szlovénia. Egy olyan helyzet is előállhat, hogy a szlovénok már önmagában a döntőbe jutást is óriási eredményként élik meg. Ebben az esetben a nagy különbségű, sima meccs is benne van a levegőben. Attól függetlenül, hogy Spanyolország favorit, egy döntő mindig sajátos lélektani helyzet. Teniszből vett hasonlottal élve, be is kell ütni a meccslabdát és az mindig nehéz. Tavaly az olaszok 20 pontos hátrányból jöttek vissza ellenük. Mégis a nyár meglepetése lenne, ha nem tudnák megnyerni az aranyérmet Jose Ignacio Hernandez tanítványai.

 

ÉLŐ VIDEÓ ITT


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: