Nemzeti Leány Kadett Bajnokság "A" döntő 2018

Spanyolország nyerte az U20-as Európa-bajnokságot

2017.07.16. 22:58 | Utánpótlás hírek

Spanyolország megvédte címét az U20-as Európa-bajnokságon. A döntőben 73-63-ra győzték le Szlovéniát, akik a lehetőségekhez képest éles meccsre tudták kényszeríteni a mezőnyből kiemelkedő spanyol csapatot.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


Igazi meccshangulat várta a csapatokat a döntőben. A spanyol szurkolókon kívül nyugodtan mondhatjuk, hogy egy emberként mindenki abban bízott: a döntő legyen kiélezett és ne egyoldalú találkozón, hanem szoros csatában érjen fel a csúcsra az egyértelműen legjobb csapat. Idegesen kezdtek a felek, végül 8-8 után a spanyolok kerültek előnybe. Az első negyedet Angela Salvadore triplája zárta, amivel 20-15-re vezetett a címvédő. A Sopron légiósának ez már a 8. pontja volt a fináléban.

 


A második etap elején még behullott egy spanyol tripla, de az ezt követő hat percben mindössze egy mezőnykosarat értek el. Ismét kiválóan védekezett Szlovénia, bár talán annyi nem fért bele keménységben, mint a torna első szakaszában. Ugyanakkor ezzel meg tudták törni ellenfelük ritmusát és egészen 27-24-re felzárkóztak. Sőt, a félidő hajrájában Prezelj ponterős játékával 34-34-nél egyenlítettek. A szünetben végül 37-36-ra mentek a spanyolok.


A statisztika ezúttal is árulkodó volt. Nyerte a lepattanócsatát Szlovénia, de az eladott labdáik számát nem tudták alacsony szinten tartani. A spanyolok már ekkor 11 pontnál tartottak leindításból. A harmadik etapra sem változott a játék képe. Ismét elléptek 7 ponttal a spanyolok és ezúttal is visszaküzdötték magukat a szlovénok. Már csak idő kérdése volt, hogy mikor érkezik a sorsdöntő spanyol futás. Ugyanakkor a bevezetőben említett élesebb meccs kívánalma megvalósult. A harmadik etap hajrájában 9 pontra nőtt a spanyol előny.


Az utolsó 10 percnek 54-47-ről vágtak neki a csapatok. Három percen át mindössze egyetlen találatot láthatott a publikum, ezzel Szlovénia 54-49-re zárkózott fel. Ez volt a legszorosabb állás az utolsó 10 percben. Három spanyol tripla érkezett válaszul és utólag mondhatjuk, hogy ez jelentette a sorsdöntő fordulatot. 10 pont feletti hátrányból már nem tudta Szlovénia visszahozni a győzelmi esélyeit. Az utolsó három perc 68-53-ról érkezett el.


A végjátékot felesleges szlovén faultok tették töredezetté. A végül 19 ponttal záró Salvadores azonban higgadt játékkal megnyugtatta társait, hogy ne menjenek bele adok-kapokba. Egymaga 7 pontot szerzett az utolsó három percben és így végül 73-63-as spanyol sikerrel ért véget a finálé. Erre a meccsre Szlovénia is büszke lehet, Spanyolország pedig igazolta klasszisát és azt, hogy náluk jelenleg a felnőtteknél és a közvetlen utánpótlásban nincs jobb Európában.


Eredmény
Spanyolország U20 – Szlovénia U20 73-63 (20-15, 17-21, 17-11, 19-16)


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: