U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

A Rivas Ecopolis a spanyol másodosztálytól is visszalépett, az élvonal mezőnye összeállt

2017.07.18. 11:57 | Spanyolország

Kedden hozta nyilvánosságra a Spanyol Kosárlabda Szövetség az élvonal és a másodosztály hivatalos csapatlistáját. A Rivas Ecopolis visszalépése a második vonaltól a legfontosabb változás.


A spanyol élvonalban olyan történt, amelyre a 2007/2008-as szezon óta nem volt példa. Kényszerűségből nem kellett változtatni a mezőny összetételén, a pályán elért eredmények alapján alakult ki a 14-es csapatlista. A következő évadban az elmúlt szezon első 12 helyezettje és a másodosztályból a feljutást pályán kivívó két csapat szerepel a legmagasabb osztályban. Ez azért nagy hír, mert az elmúlt 10 évben mindig voltak visszalépők vagy az élvonalbeli szereplést nem vállaló feljutók.

 


A spanyol élvonal 2017/2018-as kiírásának csapatlistája: Perfumerías Avenida Salamanca, Spar Citylift Girona, Star Center Uni Ferrol, Lacturale Araski, Lointek Gernika, IDK Gipuzkoa, Campus Promete, Cadi La Seu, CB Al-Qázeres Extremadura, Embutidos Pajariel Bembibre, Mann Filter, Quesos El Pastor, Grefusa Femení Sant Adrià és Movistar Estudiantes. 


A második vonalban viszont lesz változás. A 2014-ben még Euroligában szereplő Rivas Ecopolis a másodosztályú szereplést sem tudta vállalni. Maga a klub és az általuk működtetett nagy utánpótlásbázis a szokott rendben folytatja a munkát, de „profi” csapatuk nem lesz. Éppen azért léptek vissza a második vonaltól, hogy ne kelljen forrásokat átcsoportosítani. Olyan támogatót pedig, aki finanszírozta volna egy saját fiatalokra építő másodosztályú csapat működtetését, nem találtak.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: