U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron

A pillanat, amikor mindenki leblokkolt

2017.07.23. 22:58 | Utánpótlás hírek

Vasárnap rendezték a spanyol-orosz rangadót az U19-es női kosárlabda Világbajnokságon. Az összefoglalónkban már hírt adtunk arról, hogy magabiztos 77-58-as orosz siker született. A találkozó ugyanakkor nem emiatt került be a világsajtóba.


A harmadik negyedből 3 perc lehetett hátra, amikor egy orosz akciónál egy pontatlan átadás után az egyik orosz játékos kilépett. Jöhettek a spanyolok. A szakmai stábok elkezdtek cserélgetni, a negyed hajrájára visszahozták a kulcsembereket. Vélhetően ebben az apró szünetben zavarodtak meg a játékvezetők, akik az oroszoknak adták a labdát. Ilyen hibát láttunk már, de ami ezután jött, azt sokáig fogjuk emlegetni. Az oroszok ezt követően egy szép támadást vezettek a saját térfelükön, melyet egy pontos „triplával” koronáztak meg.

 


Az esetet a videófelvételek alapján először a spanyol szakmai stáb reagálta le, akik az orosz labdafelhozatal közben már reklamáltak. Ekkor még a játékvezetők menthették volna a helyzetet egy visszajátszással. Ez azonban nem történt meg. Végül a tripla után állt a játék és hosszas tanácskozás után az a megállapodás született, hogy érvénytelen a pont és folytatódott a mérkőzés, mintha mi sem történt volna. A javított statisztika már elérhető a FIBA honlapján. A győztes kilétét nem befolyásolta ez a zavar, hiszen az első negyed hajrájától végig vezettek az oroszok és nem volt reális esélyük még a szoros meccsre sem a spanyoloknak.


A jelenet kiemelve videón:

 


A mérkőzés teljes felvételén 1 óra 18 perctől érdemes figyelni a történéseket:

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: